Wysłany: Sob Sie 04, 2007 17:34 [R620] Żaróweczki do podświetlania przycisków etc.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witajcie serdecznie
4 dni temu przesiadłem się z Mitsubishi na Rovera 620 Si i oto mój pierwszy post.
Zabieram sie za niego powoli (pranie foteli, trochę blacharki no i rozrząd itp.)
Chcę wymienić spalone żaróweczki od:
-pokrętło regulacji świateł
-podświetlenie pokrętła zmiany nawiewu w konsoli centralnej
-podświetlenie dwóch guzików od podnoszenia szyb tylnych (od przednich świecą)
-podświetlenie popielniczki
-podświetlenie guzików regulacji i podgrzewania lusterek (jeśli powinno świecić w ogóle).
Jak zdemontować plastiki żeby niczego nie połamać?
Będę bardzo wdzięczny o łopatologiczne podejście do sprawy
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 10, 2011 09:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 17:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pokretlo regulacji swiatel nie jest wogole podswietlane - to masz z glowy
zarowki od lektrycznych szyb,sa dwie zarowki - jedna na przednie przyciski,druga na tylne szyby(trzeba podwazyc ten panel, ale nie pamietam dokladnie,musialbys zobaczyc w RAV)
podwietlenie podrzewanych lusterek - dziala tylko wtedy kiedy jest wlaczone, prawdopodobnie musisz podgiac tylko styk ktory jest umocowany w raczce od drzwi, ale do tego musisz zdjac caly boczek z drzwi
Podświetlanie pstryczków szyb
musisz klawiature od szyb
podwazyc czyms srubokretem albo cos w tym rodzaju;)..z tego co pamietam
chyba jest na 2 zatrzaskach;)bedziesz mial 2 zaroweczki takie male do
wyaminy;).., Zatrzaski 1 z przodu konsoli 2 z tyłu
Popielniczka
wyciagnij ją i zobaczysz w srodku małą żarówke z białą nakładką. Przez to szkiełko w popielniczce właśnie ona oświetla popiołke
bear007 napisał/a:
-podświetlenie pokrętła zmiany nawiewu w konsoli centralnej
To więcej pisania - zobacz w archiwum
bear007 napisał/a:
podświetlenie guzików regulacji i podgrzewania lusterek (jeśli powinno świecić w ogóle).
Podświetlanie jest tylko tego przycisku którym włącza sie podgrzewanie lusterek.
Musisz sciągnąć boczek 3 śruby widoczne,1 w klamce za zaślepką , zatrzaski wkoło i podnosisz do góry przez bolec zamykania drzwi
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 17:54
za nic bez urywania nie mogę ściągnąć panela od szyb ktoś chyba przykleił to ustrojstwo.. nie świeci mi też lampka w aucie i podświetlenie popiołki. wyczytałem tu na forum że odpowiedzialny za to może byc bezpiecznik od zasilania (w komorze silnika).
jeszcze jedna sprawa--jak ściągnąć panel i tunel żeby dostać sie do podświetlenia pokręteł ogrzewania??
szukałem ale natrafiłem tylko na opis dla R400...
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
jeszcze jedna sprawa--jak ściągnąć panel i tunel żeby dostać sie do podświetlenia pokręteł ogrzewania??
szukałem ale natrafiłem tylko na opis dla R400...
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 18:55
super napisane tylko, że kurcze ja nawet na prawdę drobnego śrubokręta od przodu nie mogę wcisnąć ( po bokach wchodzi i na tym się kończy).
już mi szkoda tego śrubokręta nawet
spróbuję na około--konsola środkowa>>lewarek>>tunel>>panel szyb..
[ Dodano: Nie Sie 05, 2007 8:13 pm ]
bear007 napisał/a:
super napisane tylko, że kurcze ja nawet na prawdę drobnego śrubokręta od przodu nie mogę wcisnąć ( po bokach wchodzi i na tym się kończy).
już mi szkoda tego śrubokręta nawet
spróbuję na około--konsola środkowa>>lewarek>>tunel>>panel szyb..
udało się!!
dziękuję
na doświadczeniem...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 08:48
Ja dodam tylko, że warto zaglądnąć do Rave'a (do ściągnięcia ze strony klubowej) oraz, że za podświetlenie ogrzewania lusterek odpowiada dioda a nie żaróweczka
co zrobić jeśli żarówki są dobre a nie świeci podświetlenie panela elektrycznych szyb?? (pamietam że świeciło wcześniej) są od tego oddzielne bezpieczniki??
tam są malutkie żaróweczki, w których bardzo delikatną rzeczą są te druciki, które stykają z blaszkami w panelu. Poodginaj je troszkę, żeby lepiej stykały. Jeśli są to diody to wykręć, wyciągnij, i obróć o 180 stopni i włóż z powrotem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum