Wysłany: Pon Sie 20, 2007 14:23 [R400] Gdzie kupić tlumik środkowy/rurę środkową?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!!! Mam problem gdyz musze kupic tlumik srodkowy do mojego roverka, w sklepach znajduje tylko i wylacznie po 350zl. czy da sie gdzies dostac taki tlumik taniej?
dzieki za pomoc...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 18:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 14:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tej chwili nie mam czasu szukać, ale na pewno da się kupić o wiele taniej.
Spróbuj napisać lub zadzwonić do tych sprzedawców: http://www.allegro.pl/sea...18867&country=1 może mają lub będą mieli, warto spróbować lub śledzić Allegro, gdzie często oglaszają się sklepy i hurtownie i oferują naprawdę dobre i tanie tłumiki (Bosal, Ferroz, itp.). Możesz im zapodać schemat układu wydechowego swojego roverka (o ile dobrze go rozszyfrowałem): http://www.moto-czesci.pl/bosal_tmp.php?jid=bosal. , a konkretnie: http://www.catalogue.bosa...uel=D&year=1998 (numery części - Bosal). Jak nie znajdziesz, to wieczorem spróbuję poszukać.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wielkie dzieki... juz troche przeszukalem internet i narazie nic nie znalazlem. jedyne co mam to goscia w Poznaniu ktory ma ten tlumik jak mi powiedzial przez telefon za 60zl ??? heh... cos niewyobrazalnie tanio... zreszta znalazlem go tu na forum...
Pozdrawiam!
grz3loo niestety do SDi zamienniki tłumików robi tylko bosal (są bardzo dobre i bardzo drogie). Przerabiałem temat w moim 620 SDi. Pomógł mi gość co sprzedaje używane części z anglików i za końcowy tłumik (używany ale orginał rovera) skasował mnie 100 PLN wraz z przesyłką. W sklepie kosztował 500 PLN (nowy bosala).
To telefon do człowieka: 608 460 791
chyba jednak nie
komarynka, ma z tego co widzę benzynowy....
swoją drogą przecież do civiców montowali te same silniki w dieslach, wiec może wydech tez będzie chociaż podobny ,
Sprawdzał ktoś taką opcję
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tłumiki w Civicu są inne przecież (bo inne silniki).
tak, ale z racji tego, że nadwozie jest bardzo podobne, wydech przebiega tak samo więc wszystkie tłumiki są podobne pod względem kształtu i mocowań.
A drobne różnice da sie zniwelować flexem i spawarką
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Gośc w warsztacie z tłumikami założył mi tłumik środkowy od hondy civic .Koszt 150zł. z robocizną.
Tak czy siak to interesu życia nie zrobiłeś bo z układem wydechowym do silników benzynowych jest dużo lepiej-są dużo tańsze i wiele firm robi zamienniki-ale sprawa rozchodzi się o wydech do roveroeskiego SDi, gdzie zamienniki robi tylko bosal (i jak już pisałem mimo bardzo wysokiej jakości, produkty tej firmy są bardzo drogie). Poza bosalem jest tylko orginał w serwisie
Tak czy siak to interesu życia nie zrobiłeś bo z układem wydechowym do silników benzynowych jest dużo lepiej-są dużo tańsze i wiele firm robi zamienniki
też muszę przyznać, że jest problem z nadwoziem hatchback w R400, jakoś sedan się bardziej w Polsce chyba rozpowszechnił
ja mam szczęście i mam już cały wydech oprócz katalizatora i plecionki (z radzieckiej rakiety) arvin tesh za sumę ok 450 plnów
pochwaliłem się a co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum