Wysłany: Czw Sie 30, 2007 22:17 [R414] Chrupie przy zmianie begu z 2 na 1, normalne?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
siemka
czy to normalne w R414, ze chrupie i jakos tak ciezko wchodzi 1 bieg przy redukcji z 2 ? Jezdzilem R25 kolegii i tam nie ma takiego problemu, redukcja z 2 na 1 jest plynna.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 18:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy to normalne w R414, ze chrupie i jakos tak ciezko wchodzi 1 bieg przy redukcji z 2 ?
A z jaka prędkością jechałeś przy tej redukcji? Moim skromnym zdaniem, jedynka służy w sumie tylko do ruszania z miejsca. Jak na chama próbuje ja wrzucic w swoim Roverku (podczas jazdy), to też chrupie. Tylko ze ja to olewam, bo mam skrzynie na wymianę ale nie zalecam tego robić.
czy to normalne w R414, ze chrupie i jakos tak ciezko wchodzi 1 bieg przy redukcji z 2 ?
Przy zachowaniu odpowiedniej prędkości (bardzo mała), nie powinno nic chrupać. Być może padł ci synchronizator. Można to naprawić (koszt części ok. 50 zł), tylko że trzeba oczywiście dostać się do wnętrza skrzyni, co nie należy do rzeczy najprzyjemniejszych i najtańszych. Z doświadczenia wiem, że za chwilę mogą zacząć sypać się synchronizatory innych biegów. A wtedy to lepiej rozglądnąc się za inną skrzynią, będzie taniej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum