no dobra a może mi ktoś podać 1 powód po co wkaładać większy aku ? Skoro japoński inżynier tak wyliczył to po co po nim poprawiać ? Normalny radzi sobie bez problemów i wytrzymuje z powodzeniem 6 lat
ale czasem trzeba zakręcić kilka razy więcej (nawet na mrozie), i wtedy japoński inżynier już może nie wziąć pod uwagę wszystkiego... (np. tego, że ktoś będzie kręcił przez pół godziny bezskutecznie, bo mu sie przewód z cewki zsunął
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 01:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 17 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 292 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 07:47
markos620SDi napisał/a:
no dobra a może mi ktoś podać 1 powód po co wkaładać większy aku ? Skoro japoński inżynier tak wyliczył to po co po nim poprawiać ? Normalny radzi sobie bez problemów i wytrzymuje z powodzeniem 6 lat
Odpowiedź podał w załączonym opracowaniu Damianin:
Cytat:
Dlaczego więc fabryka montuje akumulator 45Ah skoro można z lepszym skutkiem
55Ah? No cóż, Pan Księgowy się kłania... A informacje o zalecanym typie
akumulatora należy traktować jak te o zalecanym rodzaju oleju czy klocków
hamulcowych - informacyjnie.
Do leciwego maluszka wsadziłem kiedyś 45 zamiast instrukcyjnego 36 i udało mi się jeździć z nim aż 7 lat. Nie było problemów nawet po 4 - ro miesięcznym przymusowym postoju. Była to zwykła "Centra". Z doswiadczenia nie polecałbym "Boscha". U teściowej w autku już po roku sprawia problemy.
przykręcone do kielicha amortyzatora tuż nad akumulatorem. Taki przekaźnik z dwoma większymi nóżkami i dwoma "normalnymi" Najlepiej zmierz napięcie na świecach. Powinno być ok. 10-12V
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum