Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 22:04 [R820] Za wysokie obroty
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Jak w temacie obroty ustawiły sie na poziomie 1500 i tak jest cały czas. Zastanawiam się czy może mieć wpływ urwana końcówka od przewodu cisnieniowego przy zawórze sterującym turbo, czy też są to dwie różne awarie. Jeśli nie to oczywiście pytania do niezawodnych kolegów.
Co jak i gdzie ?
Czy ten zawór można zastosować od innej marki sam. czy nie.
Z góry dzięki
EDIT
Zawór naprawiony
Obroty jednak pozostaly a nawet wchodzą na 2500 i niechcą zejść niżej.
no i zmusiliście mnie do myślenia.
Więc juz wiem że to krokowiec zawiesił sie ale jeszcze nie wiem czy jest sprawny czy nie, bo wydaje mi się że nie pracuje .
Dzięki
_________________ 2.0 16V 200 KM Turbo
Pozdrawiam Marek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 00:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 22:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc juz wiem że to krokowiec zawiesił sie ale jeszcze nie wiem czy jest sprawny czy nie, bo wydaje mi się że nie pracuje .
Weź sprawdz silnik krokowy w nastepujący sposób:
Włącz zapłon (bez zapalania silnika) tak by kontrolki swiecily. Otwórz maskę silnika, i recznie otworz i zamknij przepustnice 5 razy do granicznych położeń. Po tej operacji silnik krokowy powinien zaczac wykonywać jakies tam ruchy, po tym poznasz czy dziala. Bedzie to widać. Jesli bedzie ruch, znaczy ze silnik jest sprawny i ustawi sie w optymalnym polozeniu. Mozesz potem zapalic samochód i sprawdzic na jakich obrotach pracuje na biegu jałowym przy rozgrzanym silniku. Jesli jednak silnik bedzie "zgrzytał" a nie bedzie widać ruchu, znaczy się ze się prawdopodobnie zatarł. A jesli nie bedzie nic słychać, ani widac zadnego ruchu, to znaczy ze albo urwał sie jakiś kabelek, albo padł całkiem.
Poza tym przeczytaj TO Wiem ze napewno działa z naszymi silnikami z systemem sterowania M.E.M.S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum