Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:28 [R45] Głośna praca silnika :/
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Mam problem z moim roverkiem a mianowicie silnik jaki posiadam pracuje za głośno. Spotkałem kilka razy lustrzane odbicie mego autka i owe samochodziki chodziły cichutko - idealnie, tak jak być powinno. Odpalajac zimny silnik rano chowam głowę pod kierownice ze wstydu Help Help Help ! Za co sie zabrać ? Co sprawdzić ? Jest też trochu mułowaty i ma dziwne wibracje, drążek od skrzyni biegów się telepie strasznie na jałowym
Rok produkcji: 2000
Przebieg: 120 kkm
Z góry dziękuje i pozdrawiam
_________________ ^_^
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 21:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiedzielibyśmy, że masz hydrauliczną regulację i że tam nie ma co regulować Posłuchaj kolegi i sprawdx poprawność kąta wtrysku i co a tym idzie ustawienie paska pompy A na jakim oleju jeździsz??
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 14:20
Kupilem tego roverka od kolesia ktory nie robil w nim nic przez póltory roku ( przez tyle go użytkowal ) i na dodatek nie wie co bylo w nim robione wczesniej takze posiadam rovera z nieznana historia wymian czesci. Nie wiem jaki byl wlany olej, nie wiem co powinienem wymienic w pierwszej kolejności ( filtry rzecz jasna ale co dalej ? ). Wszelkie uwagi beda pomocne gdyż chcialbym tknąć trochu życia w moja zamulona jeszcze 45'the
ja bym zaczął od wymiany oleum na półsyntetyk + filtry wszystkie ofkors no i podejrzewam, że bez wymiany rozrządu się nie obejdzie No i zrób tą diagnostykę to będzie wiadomo czy wsio w silniku OK.
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 14:48
Tak zarobie.
Dzięki wielkie !
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2007 21:06 ]
Welcome !
Filtry, olej, rozrząd wymienione ! Odgłosy silnika pozostał te same
I jst jeszcze coś... po odpięciu przepływomierza właściwości jezdne znacznie się poprawiły ale nie czuć ( jak z podpiętą przepływką ) doładowania od około 2500 obr/min, nie wiem, nie wiem co o tym myśleć jakieś sugestie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum