Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 15:03 [R75] Czy fabryczne radio philips ma kod ?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie wszystkich wielbicieli marki rover.Mój komputer wzkazuje ze akumulator ma male napiecie dlatego tez mam pytanie czy po odłączeniu akumulatora nie pojawią sie jakies blokady na radiu w ksiazce serwisowej mam tylko no.SERIE AUTORADIA.0802.
Chodzi mi tylko o ten moment na wymiane jednego akumulatora na drugi.mam jeszcze jedno pytanko czy po odlaczeniu akumulatora na ta chwile nie podzieja sie jakies inne cyrki?
dzięki za pomoc.
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 13:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 15:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 16:16
Sadze, ze to wlasnie kod. Skoro sie juz z nim ujawniles to zrewanzuje sie - moj firmowy philips ma kod 0133. Dziela nas ze dwie generacje rovera ale przypuszczam, ze procedura przywracania radia do zycia moze byc taka sama. Nie wiem co moze jeszcze zglupiec w 75 po odpieciu zasilania ale nie jest zalecana wymiana aku przy pracujacym silniku.
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 21:38
Ulatwisz zycie czytajacym podajac w naglowku rocznik auta; zobacz jak to wyglada u innych.
Mam instrukcje do starych modeli philipsa: R652, R681 i R682 oraz nikodowanych R280 i R552. Jesli masz taka staroc - przesle Ci badz wskazowki co robic badz skan strony. Gdyby byl to zupelnie inny model - pomyslimy jak bezpiecznie podmienic aku. Niech sie jednak najpierw wypowie ktos wiedzacy czy w 75 cos jeszcze musi miec podtrzymanie zasilania by nie zglupiec..
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 22:10
Jak włączysz radio po ponownym podłączeniu akumulatora to napis CODE pojawi się na wyświetlaczu. Przyciskami: stacji nr 1 oraz strojenia (strzałki w prawym dolnym rogu radia) regulujesz wg schematu:
• Switch on the radio (‘CODE’ appears in the display). Press preset
button 1 (przycisk stacji nr 1).
• Press either the up or down tuning button (w prawym dolnym rogu radia przycisk w lewo zmniejsza cyfrę kodu, przycisk w prawo zwiąksza) until the first digit
of the security code appears in the display. (Jak na wyświetlaczu pojawi się właściwa cyfra to:) Press pre-set 1 to
store the first digit in the unit's memory.
• Use either tuning button to select the second digit of the code
(until the correct digit appears in the display). Press pre-set 1 to
store the second digit.
• Select the third digit, again using the tuning buttons (until the
correct digit is displayed). Press pre-set 1 to store the third digit.
• Select the final digit (the display now shows the full four digit
code). Press pre-set 1 to store the final digit.
If the correct code has been selected the radio will commence
operating immediately.
NOTE: If an incorrect code has been entered, the first time delay period
commences. During the delay period, ‘CODE WAIT’ appears in the
display - DO NOT switch off. At the end of the delay period, ‘CODE’
reappears in the display and you can then enter the correct code. Remember;
the time delay period doubles each time an incorrect code is entered.
Tekst z instrukcji angielskiej. Obrazki z opisem klawiszy też są w instrukcji, a instrukcja do pobrania: www.roverki.pl/download.p...wdownload&cid=9
Uwaga: po złym wprowadzeniu kodu radio będzie wydłużało kolejno okres koniecznego odczekania na ponowną próbę wprowadzenia kodu.
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 07:56
Moja instrukcja ma jeszcze jeden fragment:
Deaaktywacja kodu.
Przy odlaczeniu zasilania zaleca sie deaktywacje kodu. 1. Wcisnij klawisz strojenia "up" i jednoczesnie wlacz radio, trzymaj az wyswietli sie "-C-" ( albo "code"). Wprowadz wlasciwy kod w sposob opisany w instrukcji. O deaktywacji zabezpieczenia sygnalizuje two-tone beep.
Aktywacja kodu.
Wciskajac klawisz strojenia "up" wlaczyc radio i czekac az uslyszysz "two-tone beep". Zabezpieczenie jest uaktywnione.
O tym czy radio jest zakodowane komunikuje migniecie na wyswietlaczu -C- lub CODE przy wlaczaniu radia.
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 15:26
jurkac, odłączałem już akumulator i tego nie robiłem. Po włączeniu zastosowałem przytoczoną z instrukcji procedurę i działała - czyli radio ruszyło.
W instrukcji francuskiej, którą dostałem z autem, pobierznie patrząc bo francuskiego nie znam, jest ta sama procedura. Pojawiła się instrukcja po polsku, do której nie zaglądałem jeszcze, to może jednoznacznie wyjaśni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum