Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 09:01 [R200 '98] Instalacja gazowa Koltec - problemy
Kupują mojego Roverka z inst.Lpg Koltec założoną w 98r cieszyłem się 10 dni ,potem podczas powrotu do domu z pracy silnik zdechł ,maślałem że zabrakło mi gazu dotankowałem i nic po odpaleniu {przełącza się ałtomatycznie}znów gaśnie. Okazało się że parownik jest nowy {AGAZ} wymieniłem filtr gazu i nic ale odkryłem że na odcinku pomiędzy parownikiem a rozdzielaczem ,przewód jest diabelnie twardy tak jakby parownik dawał za durze ciśnienie ,odpusciłem cisnienie luzując cybanta,pomoglo,na krótkoi było to samo .Pojechałem do gazownika jak mi pokręcił to teraz po przełączeniu na LPg odrazu gaśnie,zaproponował mi wymianę całej instalacji ,zostawiając tylko mój parownik bo jest nowy od pełnej sekfencji{elektrozawory i silniczek krokowy działają}od tamtej pory zasówam na pb czyli 4 miechy ,i zastanawiam się co z tym fantem zrobić.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Wrz 17, 2007 15:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 09:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na forum byłotrochę o instalacji Koltec'a. Któryś z forumowiczów jest autorem strony internetowej o tej instalacji. poszukaj, poczytaj i popytaj (najlepiej w nowym wątku) i pewnie coś się wymyśli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum