Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 21:09 [R416] Problem z wymianą żarówki w przednim kloszu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
spaliła mi sie żarówka w przednim kloszu, problem tkwi w tym, ze nie wiem jak go zdemontować, moje auto to rover 416, proszę o pomoc, z góry dziękuję
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 22:19, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
popraw temat na zgodny z zasadami
do wymiany żarówek nie potrzeba zdejmować klosza
wyjmuje się je przez otwory z tyłu reflektorów przykryte charakterystycznymi gumami o średnicy ok 10 cm
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 21:31
Jeżeli spaliła ci sie żarówka w przedniej lampy to nie ma potrzeby wyciągać klosza tylko wystarczy podnieść maskę, zajrzeć od tyłu lampy zdjąć "zaślepkę" potem "sprężynkę" przytrzymującą żarówę, wysunąć żarówkę, wymienić i po krzyku
A jak jestes zupelnie zielony w tym temacie to proponuje jechac na jedna z wiekszych stacji benzynowych i tam panowie ktorzy pomagaja tankowac wymienia Ci zarowke. Najwyzej dasz im 2 zlote w ramach podziekowania.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum