W dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych naszemu Roverkowi pokazała się na liczniku piękna cyferka: 400 000 !
Congratulations
Słyszałem o Roverkach z przebiegiem 300 kkm, myślałem że to już kres możliwości tych samochodów. Gdybyście się tak jeszcze mogli pochwalić w jakim stanie jest nadwozie (ale skoro nie wymieniliście żadnych mankamentów, to chyba jest ok).
Ps.
Czy ktoś słyszał o jeszcze większym przebiegu R?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Owszem.
Mariusz z ECC mówił kiedyś o serwisowanym u nich R620 SDi, któremu przy 450 kkm stanął licznik, ale to jeszcze nie był koniec tego autka.
Znane są też benzynowe R600 z przebiegami powyżej 300 kkm i sprawujące się bez większych problemów (np. były klubowicz Misiek z Gdańska miał chyba 330 kkm).
Jakieś 3-4 miesiące temu jeden z sympatyków sprzedawał moje byłe R623 z przebiegiem ponad 280 kkm i pisał, że nie miał z nim problemów (przy przebiegu 162 kkm założyłem do niego gaz II generacji).
A słyszałem też kilka plotek o R827 dojeżdżajacych bez problemów powyżej 400 kkm.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Gdybyście się tak jeszcze mogli pochwalić w jakim stanie jest nadwozie (ale skoro nie wymieniliście żadnych mankamentów, to chyba jest ok).
Za wyjątkiem lewej przedniej ćwiartki nadwozie jest całkiem go rzeczy, ale jak wcześniej napisałam - nieświadomie i z własnej głupoty kupiliśmy "dupka". Był uderzony właśnie w lewy bok z przodu i to niestety teraz wyłazi.
Szybę przednią pasowało by wymienić, bo też jest zmordowana i w jednym miejscu pęknięta (uroki jazdy za ciężarówkami po gierkówce).
Poza tym właściwie nic takiego się nie dzieje- na bieżąco jest wyminiane to, co zużyje i oczywiście wszystkie płyny ustrojowe, zgodnie z instrukcją.
Najbardziej w naszym Roverku zdumiewa mnie sprzęgło. Poza wysprzęglikiem nie robiliśmy przez te 7 lat nic i działa bez zarzutu ! (Odpukać !!) Czy ktoś może wie, jakiej firmy sprzęgła były montowane w 800-kach w 94' roku ?
Tak sobie myślę, że trwałość Roverków z połowy lat 90-tych wynika chyba z tego,że wtedy Honda władała Roverem. Szkoda, że sprzedali.
Pozdrawiam
Tak sobie myślę, że trwałość Roverków z połowy lat 90-tych wynika chyba z tego,że wtedy Honda władała Roverem. Szkoda, że sprzedali.
No, szkoda, bo to co się działo później to już tylko było gorzej (no oprócz stylistyki 75), ale technicznie, to jednak Honda była lepsza od BMW i Phoenix Venture, czy jak im tam było.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 18:49 Nasze przebiegi ;]
Witam, zacząłem nowy temat aby dowiedzieć się ile mają przejechane juz wasze samochody Dzisiaj mi stuknęło 250tys:) proponuje wpisać model samochodu rocznik i przebieg.
Model: 620SDI
Rocznik: 1995rok
Przebieg: 250124 km
416 Si '95
w chwili obecnej na górnym 184519 (jak go kupowałem w maju zeszłego roku to miał niecałe 161000, prawdy pewnie nie poznam nigdy )
na dolnym 109,4, ale wczoraj się przewinął
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum