Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 19:55 [R416] Ogrzewanie tylnej szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Na początku, jako że mój pierwszy chciałbym się przywitać. Niedawno kupiłem Roverka 416Si. Trochę roboty przy nim jest, powoli robię, wymieniam... No ale do rzeczy. Niedawno musiałem użyć ogrzewania tylnej szyby i zauważyłem, że działa tylko środkowa część. Przyjrzałem się no i przerwane są niektóre paski na szybie. No i mam pytanie czy da się to jakoś "połatać" bo na wymianę szyby mnie raczej nie stać
No i tak BTW przydało by się wymienić rozrząd a będę robił to sam (po prostu lubię grzebać w silniku ) tak więc czy macie jakieś patenty aby zblokować wałki?
No to by było na razie na tyle bo Was jeszcze pewnie pomęczę z czymś
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 22:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No i mam pytanie czy da się to jakoś "połatać" bo na wymianę szyby mnie raczej nie stać
są specjalne kleje elektroprzewodzące, jak chcesz to mam jeszcze prawie cały , ale w każdym sklepie auto-moto można to kupić za 5-10 plnów
misi3k napisał/a:
No i tak BTW przydało by się wymienić rozrząd a będę robił to sam (po prostu lubię grzebać w silniku ) tak więc czy macie jakieś patenty aby zblokować wałki?
spróbuj poszukać, ze dwa tygodnie wstecz ktoś wstawiał patenty z haynesa
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzięki za odpowiedź. Co do kleju to chyba więcej by mnie wyniósł transport niż klej wart ale dzięki za chęci Co do wałków to znalazłem tylko "że można łatwo dorobić" no ale może mnie szukajka nie lubi Myślę że trochę samozaparcia oraz szlifierki i coś wykombinuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum