--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
maniek.919 byśmy wszyscy tutaj byli kwita to popraw proszę nazwę tematu na obowiązującą na naszym forum ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
[ Dodano: Wto Wrz 25, 2007 17:49 ] maniek.919 przeczytaj to dokładnie ... punkty <pomógł> są dla użytkowników, którzy Twoim zdaniem pomogli Ci przy Twoim problemie, a nie dla wszystkich, którzy w twoim temacie się wypowiedzieli
punkt dla mnie usunąłem
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 18:13
giewu napisał/a:
maniek.919 przeczytaj to dokładnie ... punkty <pomógł> są dla użytkowników, którzy Twoim zdaniem pomogli Ci przy Twoim problemie, a nie dla wszystkich, którzy w twoim temacie się wypowiedzieli
punkt dla mnie usunąłem
Jeśli już tak dokładnie wszyscy liczą to i ja dorzucę do pieca: w silniku CDT nie ma łańcucha rozrządu... są trzy łańcuchy!
Nie zmienia to jednak faktu, że nie należy się zbytnio martwić o ich stan.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
ale z tego co wiem to łańcucha nie zmieniamy tak jak paski rozrządu po przejechaniu 90tyś/km. ...
oczywiście, że nie ... łańcuch wymieniamy w momencie gdy zaczyna być słyszalny czyli wtedy gdy zaczyna się"wyciągać", by uchronić się przed jego zerwaniem ... lub ewentualnie wymieniamy zgodnie z zaleceniami producenta pojazdu (przy odpowiednim przebiegu lub po upływie jakiegoś czasu)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum