Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 22:00 [214Si '97] pytanko o pewną część wydechu
Witam
mam do wymiany początkową część wydechu między silnikiem a katalizatorem a dokładniej mówiąc między kolektorem a złączką (dwie rury dł. ok 60cm) i tak sie zastanawiam od jakich silników będzie to pasować, czy musi to być 1,4 taki jak mój? albo czy zawory grają jakąś rolę? (8V - 16V)
pozdrawiam
Tomek
_________________ Rover 214Si '97
Platinum Silver
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To faktycznie dziwne, ale ty sie kierowales pewnie nr. czesci. W rzeczywistosci moze byc inaczej, bo(moge sie mylic) te silniki na zewnatrz sie nie ruznia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:22 Re: [214Si '97] pytanko o pewną część wydechu
supr3me napisał/a:
Witam
mam do wymiany początkową część wydechu między silnikiem a katalizatorem a dokładniej mówiąc między kolektorem a złączką (dwie rury dł. ok 60cm) i tak sie zastanawiam od jakich silników będzie to pasować, czy musi to być 1,4 taki jak mój? albo czy zawory grają jakąś rolę? (8V - 16V)...
muszę Cię zmartwić supr3me, ale element, o który pytasz czyli rura kolektora ze złączem elastycznym występuje tylko i wyłącznie w takim ROVERku jak Twój, to ten element oznaczony symbolem 823-833
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
hmmmm hmmm hmmmmm dziś kupiłem taką dwururkę ktora podobno pochodzi z 414 chyba, przynajmniej tak koles twierdzil ale moze sie mniej zna na wydechach niz ja jak to wyglada w 400tkach, sa dwururki czy jedna rura? na oko wyglada tak samo, jutro sie dowiem podczas montażu czy pasi czy nie hmmm
w R414 również występowały takie rury kolektora ... klik
miejmy nadzieję, że inna numeracja to powód np. innego umiejscowienia wieszaka rury, a reszta będzie taka sama
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
oki dwururka wstawiona, minimalne różnice były ale to raczej spowodowane wczesniejszymi spawaniami mojej starej rury, ale ogolnie wszystko spasowalo na szczescie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum