Wysłany: Sob Paź 06, 2007 14:27 [R45] Problem z przyśpieszaniem
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam witam !
Ile wyciągacie waszymi roverkami na każdym biegu ? bo 20km/h na pierwszym biegu to chyba malo, na drugim biegu 60, trzeci bieg - nie wiem , czwarty 130km/h i 3750 obr.
Tak ma byc czy coś go muli ?
Pozdrawiam !
_________________ ^_^
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 23:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 14:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 14:38
eee tak nie może być,sprawdź ukł wydechowy czy katalizator sie nie posypał i nie zapchał tłumika...
P.S silnik powinien się kręcic do odcięcia zapłonu bez problemu
Ameba napisał/a:
czwarty 130km/h i 3750 obr.
Z tego co mi wiem Diesel silnikiem wysoko obrotowym nie jest i kręcenie go do takich wartości nie ma sensu...bo i tak już nie ciągnie tak dobrze tylko słabnie...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Z tego co mi wiem Diesel silnikiem wysoko obrotowym nie jest i kręcenie go do takich wartości nie ma sensu...bo i tak już nie ciągnie tak dobrze tylko słabnie...
Jest sens kręcić nawet do 4000rpm. Silnik słabnie, ale Nm jest nadal całkiem sporo.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum