Wysłany: Nie Paź 14, 2007 17:23 [R214 1.4i 97r] Sonda lambda ;/
Panowie, testuje już 3 sondę i każda pokazuje taka same wartość 0,9V nic więcej nic mniej.. Robie wszystko zgodnie z technicznym FAQ a wartość ciągle taka sama 0,91V - 0,95V . Co może być nie tak? Dodam ze auto spala mi kosmiczne ilości benzyny i gazu Przewody kopułka palec wymienione na nowe. Wszystkie 3 sondy to 1V.
Ostatnio zmieniony przez Lisa Nie Paź 14, 2007 18:58, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
Lisa jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
1. Sondę mierzysz na podłączonej wtyczce, prawda?
2. Jeżeli TAK, to odłącz wtyczkę i sprawdź, czy wskazania są takie same.
3. Jeże są takie same lub bardzo podobne, to sprawdź czy nie ma przerwy na przewodzie idącym od wtyczki sondy lambda do komputera wtrysku.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Mierze podłączonej wtyczce i po odłączeniu wskazania są takie same nie ma zdanej przerwy czy startej izolacji na przewodach
Zauważyłem ze na przewodzie od masy kolor szary jest podawane napięcie 1,6V czy nie powinno wynosić 0V Na przewodach od grzałki napięcie wynosi 12-13V a na drugim białym 0,04V - 0,06V wiec białe są raczej Ok. Jest możliwe ze coś nie tak jest z masą??
Sprawdzę jeszcze raz wiązkę.. w którym miejscu jest komputer wtrysku??
Obok akumulatora po prawej stronie (stojąc przodem do auta). Taki srebrny z wpiętą wiązką przewodów oraz osobnym przewodem podciśnienia z kolektora ssącego.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Dziś będę grzebał i zobaczę co wygrzebie i o wszystkim poinformuje Czy przez popsuta sondę była nie możliwa poprawna regulacja instalacji gazowej?? Auto strasznie szarpie na gazie.
Instalacja BRC Sequent24. Koleś męczył mi się i męczył i nic nie wymęczył auto jak szarpalo tak szarpie. Jak dojdę co jest nie tak ze spalaniem i w końcu zrobię ta sondę, to pojadę do gazownika i niech sie koleś dalej meczy. Idę patrzeć
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 08:16
Lisa napisał/a:
Instalacja BRC Sequent24. Koleś męczył mi się i męczył i nic nie wymęczył auto jak szarpalo tak szarpie. Jak dojdę co jest nie tak ze spalaniem i w końcu zrobię ta sondę, to pojadę do gazownika i niech sie koleś dalej meczy. Idę patrzeć
I daj koniecznie znać co wymęczył. Mam ten sam problem z tą samą instalacją z wyjątkiem spalania (8,7 trasa, 10.5 miasto). Mój gazownik ogranicza się do programowania komputera gazu co pomaga na góra tydzień jazdy.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
I daj koniecznie znać co wymęczył. Mam ten sam problem z tą samą instalacją z wyjątkiem spalania (8,7 trasa, 10.5 miasto). Mój gazownik ogranicza się do programowania komputera gazu co pomaga na góra tydzień jazdy.
To spalanie u Ciebie "(8,7 trasa, 10.5 miasto)" dotyczy gazu czy benzyny??
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 21:25
przegapiłem pytanie sorrki Lisa. Spalanie dotyczy gazu, na benzynie było 6,5/8,5 (ale też troszkę mniej cisnąłem zwłaszcza na trasie ).
A Ty uporałeś się z szarpaniem? Bo mi wgrywali jakiś nowy program BRC i trzymało ze dwa tygodnie. Zauważyłem, że jak przełączę na benzynę (jadąc wcześniej na gazie) to też szarpie może trochę łagodniej. Ale jak odpalam przełączonego całkiem na benz i sie na niej zagrzeje to jest ok, po przełączeniu na gaz od nowa...
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum