Wysłany: Pon Lis 12, 2007 00:31 [R416] Pytanko na temat hałasu wewnątrz autka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
witam!mam takie pytanko:czy w waszych roverkach jest mocno slyszalny szum w okolicach drzwi podczas jazdy z predkoscia od okolo 80km/h?bo powiem szczerze ze to troche wkurzajace.bo co do odglosu silnika to mozna samemu wyreglowac .moze to od tego ze sa slabo wygluszane?co wy na to?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 00:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdz uszczelki przy szybie, szczegolnie przy gornym kancie, u mnie szyba krzywo wychodzi i zostaje szpara, musze ja recznie do ciagac i wtedy jest ok.
u mnie przy "dobrym ustawieniu szyby" przy 120km/h jest cicho, a mam diesla
Tak apropo drzwi to oprócz tego wspomnianego "szumu" - ja mam o rok starszą 400 i mam coś podobnego tzn szumi tak przy 100 km/h poza tym na dziurach strasznie słychać jak drzwi pracują na uszczelkach tzn odgłos metalu o uszczelki. Czy u was też to występuje czy po prostu drzwi wymagają regulacji. ??
Jeżeli chodzi o szum w czasie jazdy należy sprawdzić uszczelki okienne oraz drzwiowe gdzieś jest szpara i to powoduje szum czasem po napuszczeniu uszczelek silikonem na chwile jest spoko.Natomiast jeżeli chodzi o prace drzwi w czasie jazdy koniecznie sprawdź sobie mocowanie do zawiasów i je wyreguluj taka praca w czasie jazdy nie jest normalna .
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 16:28
Panowie, a słyszeliśta o słynnym szumie lusterkowym w 400kach? Szukajka i do dzieła, epopeja już o tym napisana, ale rozwiązania chyba jeszcze nie znaleziono, więc może Wam się uda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum