problem pojawił sie kilka tygodni temu, przy włączanie nawiewu powietrza, silniczek chodzi normalnie przez 2 -3 minuty, potem zaczyna słabiej chodzić, i w końcu się zatrzymuje. Po kilku lub kilkunastu minutach odpoczynku, zaczyna znowu chodzić, i znowu przez chwilę, i potem staje. Chciałem dzisiaj wyjąć silniczek, myślę sobie może przeczyszczę cały wentylator, może jakieś liście powpadały, ale mam problem, nie mogę go wyjąć, oczywiście odkręciłem wszystkie 3 wkręty, ale mam za mało miejsca na dole żeby wyciągnąć wentylatorek z slnikiem, czy to trzeba odkręcić całą obudowę?
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Lis 16, 2007 17:10, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 17:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
craszan1 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
craszan1 napisał/a:
...ale mam za mało miejsca na dole żeby wyciągnąć wentylatorek z slnikiem, czy to trzeba odkręcić całą obudowę?
RAVE do zdemontowania silnika dmuchawy nakazuje wyjęcie całego mechanizmu dmuchawy ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Dzisiaj sobe trochę popracowałem. Odkręciłem schowek, rozkręciłem obudowę nawiewu i wyciągnołem wentylator. No i pojawił sie nowy problem, jak oddzielić silniczek od wentylatora. Przydał się młotek i kawałek pręta. Znalazłem przyczynę kiepskiego działania silniczka. Po prostu silniczek był zabrudzony kurzem, po przedmuchaniu sprężonym powietrzem, chodzi jak nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum