witam ...ja jakos nie jestem zwolennikiem gazu (lpg)....bo strach z taka butla jezdzic i wiele miejsca zajmuje.....bo wlasnie sa klopoty z tymi instalacjami..... i mysle ze silniki cierpia strasznie przeciez gaz ma wieksza temp. spalania niz penzyna czy ropa i jest suchy.....to moje zdanie na temat instalacji gazowej....
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 00:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
WITAM wetwrana, jakos dziwnie wyczuwam nutke szyderstwa hmmmm Nie wiem czemu takie masz podejcie do nowych uzytkownikow tego forum... ale Ty tu jestes szefem i nie wygram wiadomo...
wiec nie wdaje sie w polemike na ten temat...
pozdrawiam
WITAM wetwrana, jakos dziwnie wyczuwam nutke szyderstwa hmmmm Nie wiem czemu takie masz podejcie do nowych uzytkownikow tego forum... ale Ty tu jestes szefem i nie wygram wiadomo...
wiec nie wdaje sie w polemike na ten temat...
baruda, nikt to nie chce z nikogo szydzić.
Temat LPG był na tym forum poruszany wielokrotnie i jest tu kilku zadowolonych użytkowników Roverków z LPG - wszystko jest kwestią dobrego doboru i montażu instalacji.
Zauważ, że to Ty pojawiasz się nowy na forum i w temacie dotyczącym konkretnego problemu wyrażasz poglądy nie związane z tym problemem, tylko Twoim poglądem na LPG i nie poparte do tego żadnymi konkretnymi argumentami - to się nadaje do działu "Offtopic", a nie "Usterki i porady techniczne » [freelander 1.8 16v 120km] stag 300" - poza tym, że zaciemniasz zainteresowanemu wątek, to łamiesz punkt 6. b) Regulaminu Forum.
Jeśli poszukasz na forum, to znajdziesz kilka wątków nt. "szkodliwości" LPG itp. - tamte wątki służą do takich dyskuji.
Chodzi poprostu o porządek na forum i jak najjaśniejsze odpowiedzi na zadawane konkretne pytania - są specjalne wątki .
Nie chcemy z nikogo szydzić, ale od tego są moderatorzy, żeby pilnować porządku na forum, może czasem zdarza nam się to robić w dość zgryźliwy sposób.
Na prawdę mamy nadzieję, że Twój udział w forum będzie jak najprzyjemniejszy i najbardziej pomocny.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Witam. Przepraszam za balagan ten...wiadomo z mojej winy... faktem jest ze kolege bartko100 nie interesuje moj wywod na temat instalacji gazowej tylko rozwiazanie problemu jaki ma za to przepraszam...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
witam ...ja jakos nie jestem zwolennikiem gazu (lpg)....bo strach z taka butla jezdzic
gdzies mialem adres strony w necie gdzie na poligonie wojskowym, zrobiono testy butli z gazem,
test polegal na strzeleniu do butli z gazem z karabinu , nawet po kilku strzalach butla nie wybuchla
chyba nie musze pisac co stanie sie, jesli strzeli sie do zbiornika z benzyna
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Z butlą jest inny problem, który pojawił się przy wypadku Lopera - przy bardzo mocnym uderzeniu z tyłu (prawdopodobnie około 60 km/h w stojące auto) butla została nienaruszona, ale wysunęła się z wnęki koła i połamała tylną kanapę, na której na szczęscie nikt nie siedział, bo z kegosłupa niewiele by zostało.
bo moze byla tylko tam wlozona, a powinna byc jeszcze przykrecona, przeciez przykrecone butle ktore sa w bagazniku "na gorze" jakos nie lataja po calym samochodzie,
samochodow z LPG jezdzi dosc sporo, wiec i uczestnicza w wielu kolizjach,
mysle ze temat by byl naglosniony
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
bo moze byla tylko tam wlozona, a powinna byc jeszcze przykrecona, przeciez przykrecone butle ktore sa w bagazniku "na gorze" jakos nie lataja po calym samochodzie,
Była przykręcona.
Tylko jak często zdarzają się najechania z tyłu z prędkości drogowej-warszawskiej (60-80 km/h) bez hamowania?
Z tego co Loper mówił, to pani gdzieś się zapatrzyła i wogóle nie hamowała jak on już stał na światłach, pani jechała Laguną, Loper R416.
Co gorsze wrak został kupiony od Lopera, zrobiony i nadal jeździ po Wawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum