Wysłany: Sob Gru 01, 2007 23:16 ot sie zdarzyla przygoda taka pozbawilem swojego MG zderzaka
Jadąc sobie w sobotni poranek katowicka do Krakowa, rozpedzilem nowa maszyne do 160km/h Zapomnialem na chwile o tym, ze mam uszkodzony zderzak i z lewej strony nie trzyma sie na zaczepach.
Zdarzylem uslyszec na radiu CB "kolego, zderzak Ci zaraz odpadnie!"
i bylo bum i odpadl...
chwile po zdarzeniu wygladalo to tak:
Poniewaz nie szlo go przyczepic juz, musial kolega maciej uzyc swojego noza...
i teraz auto wyglada tak:
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tak Marek, pięknie. Wszystko sie zgadza, tylko że zderzak nie odpadł przy 160km/h ale przy 200km/h. Dokładnie to pamiętam, bo chciałem uwiecznić ile miałeś na blacie, kiedy nagle rozległ sie trzask, huk i potem zaczęło coś szurać o asfalt.
Ale i tak miałem co uwieczniać
A taki o to widok mieli wszyscy Ci, którzy mieli szczęście jechać za nami
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
najlepsze zdjecie jest z markiem patrzacym na autko i myslacym pewnie " no pieknie &^%$# pieknie"
i to stwierdzenie: " Zapomnialem na chwile o tym, ze mam uszkodzony zderzak i z lewej strony nie trzyma sie na zaczepach. "
oj marecki widze, ze pokusa byla zbyt wielka, tylko szkoda autka znow cos do roboty i znow plyniesz na polskich obiegowych, oby sie nie sprawdzilo liczenie gnusman-a
kiedys trzeba zrobic sesje MG , ktos w wawie ma MG ZS-a >?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPrawa przykra ale nie tak bardzo.
Zderzak i tak byl do wymiany bo jego zaczepy nie istnialy z lewej strony, a ozdobna lista byla wyszarpana i jej wymiana i odbudowa nie daly by pozadanego efektu.
Myslalem jednak, ze troche dluzej pojezdze bez napraw.
Teraz kiedy w trasie okazalo sie, ze jednak zagiecie blachy na blotniku moze spowodowac uszkodzenie opony prawdopodobnie przymierze sie predzej do robotki blacharsko-lakierniczej.
Zderzak od kolegow z Ciechanowa (ArtBizar) to koszt 600 zł (10% znizki za klub).
Podobno zderzak jest w tym samym kolorze
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Jak widać po ostatnich informacjach, udało się całkiem nieźle wybrnąć z sytuacji (patrz SB, jak jeszcze zobaczysz ). MaReK nie byłby MaRKieM jakby nam nie zafundował takiej mega przygody - ja twierdzę, że to po prostu człowiek przyciągający przypadki i historie kuriozalne, a wszystko dla niezapomnianych wrażeń braci roverkowej . Szkoda tylko, że czasami kosztem grubości portfela MaRKa i wacików Violli (przebacz, LADY, nie mogłem się powstrzymać, to tylko żart i możesz się zemścić na mnie przy najbliższej okazji, choć i tak TVN Turbo , TVN Style i wszystko jasne ) . Podziękuję tu Wam jeszcze raz za niespodziankę w Krakowie (Wasz przyjazd) i wyrażę żal, że tylko na popołudnie .
[ Dodano: Pon Gru 03, 2007 22:54 ]
MaReK, to pierwsze zdjęcie, nie boisz się pewnej Pani ? Mam nadzieję, że przeżyję ten komentarz.
Tak tak... thef ma racje.
Udalo sie wybrnac, bo kupilem zderzak z uzbrojeniem za grosze
Kupilem w C.Z. Parts i po raz pierwszy w zyciu musze powiedziec, ze zrobili na mnie pozytywne wrazenie. Na poczatku Pan leniwie sie przeszedl po zderzak, potem na wiesc zem z klubu dolozyl mi jeszcze slizg (mocowanie zderzaka)
Natomiast w niedziele, Mariusz418 podlaczyl moja fure do komputera i ...
- wgrany szwedzki program swiatel (wlaczaja sie zawsze po przekreceniu kluczyka)
- uruchomione domykanie szyb (niestety nie z pilota tylko z kluczyka/bebenka i tylko przednich )
- zresetowana ilosc km do nastepnego serwisu
- skasowane bledy
- wyryta usterka przeplywomierza powietrza. Okazalo sie, ze byl w ogole odpiety.
A po podpieciu dawal tylko 250 czegos tam zamiast 700 Proba ruszenia z miejsca
na tak uszkodzonym przeplywomierzu byla dla mnie traumatycznym przezyciem - auto nie chcialo jechac
dodatkowo dowiedzialem sie, ze moje auto ma czujnik deszczu
i oprocz tego ze ma szyby na korbe, nie ma webasto i navi jest okej
Teraz czekam na:
- czujnik ABS (dzieki dla PHJowi)
- dywaniki gumowe na przod (Tomi)
- przeplywomierz pow. narazie w zamienniku, jesli padnie pokusze sie na Bosha (Tomi)
- duzo pieniedzy na blacharza i lakiernika
Pozdrawiam,
Brt nie jestem az takim zmarzluchem
Do tej pory jezdzilem bez tego i zyje... w ogole bardzo pozytywne wrazenia mam po przesiadce z R200 do ZT
heh ja kiedyś też jeździłem bez klimy i max100km/h żyłem a wrażenia po przejadżdżce też mam bardzo pozytywne Co prawda tempo było defiladowe, ale i tak
Cytat:
Teraz chce zeby wygladal ladniej. I podstawowe funkcje mu dzialaly.
Ale Brt nic straconego... mysle ze w styczniu w ramach jakis ferii zimowych wpadniemy z Violla na powolny objazd Polski i zahaczymy o Głogów
Wtedy sobie pojezdzisz - juz takim ladnym
Przypomniało mi się podobna przygoda z moją 400 w drodze z Niemiec... Przy 130 coś zaczeło mocno szumieć... coraz głosniej i głośniej... nagle huk i coś wypadło z lewego koła - coś duzego bardzo dużego co w lusterku nie wyglądało za ciekawie. Zjazd na pobocze i co ? Wycharatało całe nadkole i urwało linke od maski a czemu? podejrzewam, ze nadkole nie było włożone tak jak powinno nad zderzak tylko pod i się otworzyło i zostało wciągnięte przez koło. Gość w Audi za mną wykazał sie refleksem i ominął ale jaką miał iminę - bezcenne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum