Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Kupiłem Roverka 400 RT z 1999 roku z silnikiem 1588 ccm. Zakupu dokonałem w listopadzie. Samochód technicznie generalnie jest w porządku po za dwiema usterkami: ta ważniejsza miska olejowa była spawana i (chyba) klejona. I tak jakby zaczęła się pocić. Mam pytanie czy do tego modelu będzie pasować miska olejowa z aluminium (stara jest stalowa). Facet który zaoferował mi taką miskę twierdzi, że to wszystko jedno, gdyż Rover mniej więcej 1999 roku zaczął do tych silników instalować miski aluminiowe zamiast stalowych. Czy to prawda. W warsztacie powiedzieli mi, że miska nie będzie pasować, ale chyba jej nie przymierzali. Po prostu zostawiłem, samochód (wymieniali mi rozrząd, filtry, płyny itp.) a gdy go odbierałem to mi tak powiedzieli. Czy mają rację. Dzwoniłem do sprzedawcy ale on powiedział, że to nie możliwe.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 19:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
VIN:SARRTSWZSXD420855,
MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3.1, 5 Door Saloon, Normal Aspiration, 4 Cylinder, 16V, MPi, Petrol, DOHC, 1600 cc, K Series, 5 Speed, 5C37, LHD, Manual, Model Year: 1999, S/N: 420855
Jak na moją głowę, to miska jest stalowa, co potwierdza RAVE. w EPC jest tylko pozycja "LSB101460, Sump assembly-engine oil"
Wg RAVE, jeżeli miska jest aluminiowa, to nie ma uszczelki tylko pasta uszczelniająca.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
VIN:SARRTSWZSXD420855,
MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3.1, 5 Door Saloon, Normal Aspiration, 4 Cylinder, 16V, MPi, Petrol, DOHC, 1600 cc, K Series, 5 Speed, 5C37, LHD, Manual, Model Year: 1999, S/N: 420855
Jak na moją głowę, to miska jest stalowa, co potwierdza RAVE. w EPC jest tylko pozycja "LSB101460, Sump assembly-engine oil"
Wg RAVE, jeżeli miska jest aluminiowa, to nie ma uszczelki tylko pasta uszczelniająca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum