Wysłany: Czw Gru 06, 2007 22:20 [R620] Bardzo głośne skrzypienie przedniego koła !!
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam Wszystkich Serdecznie
Pojawił się dość poważny problem Przy skręcaniu kierownicą przeważnie w lewą stronę strasznie głośno skrzypi ( jak stare wrota stodoły babci Genowefy ) lewe koło . Byłem u mechanika wszystko posprawdzał i nie wie co to jest posmarował wszystkie elementy i nadal skrzypi. Jak auto było na podnośniku to wszystko było ok i nic nie skrzypiało, a jak juz było na ziemi to to samo bylo straszne skrzypienie ehh.. aha no i powiedział że do wymiany lewy przegub, ale jeździlem z tym wczesniej i bylo cicho tylko zgrzyt przy gwałtowny ruszaniu, a teraz to jest wstyd wyjechać bo tak strasznie głośno skrzypi. Aha dzień wczesniej bylem u mechanika i na szybko posmarowal elementy wachacza WD-40 i na pare godzin byla cisza A teraz znowu smarował i nic nie pomogło nawet gorzej jest teraz Co robić !!!!!! RATUNKU !!! Dziekuję za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 16:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 22:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W R800 skrzypiało mi jak się jeden ze sworzni "kończył".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 11:05
Tak jak sugeruje PHJOWI sprawdź łożysko do którego mocowany jest amortyzator.. Ale ten przegub to musisz wymienić bo Ci się rozleci.. A tak poza tym jak coś się zaczyna dziać choćby z przegubem top trzeba reagować bo to jest jak próchnica.. Bardzo szybko się roznosi na inne elementy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Chciałem wam podziękować za wszelkie rady bardzo serdecznie !
Mechanik rozebrał wsztystko jak się należy posprawdzał i powiedział że jest ok wszytkie tuleje i wachacze i elementy gumowe są dobre ! a nadal piszczało okropnie i nagle wpadł na pomysł zprawdzenia hamulców Bingo ZACISK Poprzedni własciciel założył lekko większe klocki ( tak mówił mechanik ) czy jakoś nie dopasowane i coś się przekręciło coś tam pomajstrował i już spokój cisza udało się.
Chcę wymienić te klocki bo podobno są za twarde do TARCZY
JAkiej firmy proponujecie kupić klocki !!
Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki za porady !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum