Wysłany: Wto Gru 11, 2007 23:44 [R600] Ile litrów rezerwy ma bak mojego roverka?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam!
Jestem tu nowy, bo co dopiero nabyłem mojego 620 SDi z 1995 roku i będąc bardzo zadowolonym z zakupu człowieczkiem, mam pytanie: ile litrów rezewy ma bak tego pojazdu?
Spalanie mi na trasie wyszło 6,35 litra około, więc chyba ok, zważywszy, że miejscami depnąłem mu trochę ale ciekaw jestem, czy ktoś wie coś takowego,
pozdrawiam
Shrequ
ROVERO: Zapoznaj się z regulaminem i zasadami forum. Następnie popraw temat na zgodny z zasadami kącika "usterki i porady techniczne'
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 16:51, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 23:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie przesadzałbym z tą długością. Weź pod uwagę, że przez wszystkie lata eksploatacji mogło się nazbierać sporo mułu w zbiorniku i jak ci to zasie to tylko kłopoty. Lepiej jak się zaświeci to tankować i nie kusić losu.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 21:59
Ten temat już chyba nawet gdzieś był. A ja u siebie jak sprawdzałem to od momentu gdy w ogóle kontrolka się zapszczyła zrobiłem jeszcze 140km(po mieście) aż stanął. A spalanie po mieście to jakieś 6,5l/100km. Więc obliczenia dają 9,1l....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum