Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 19:40 [R200 1,4 8V 1999r] Za wysokie spalanie
Witam!
Od niedawna ciesze sie swoim roverkiem. Jestem naprawde zachwycony jazda tym autkiem, lecz nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie sprawdzilem spalanie autka i wyszlo w granicach 13l na 100km. Jestem w szoku! Jazda glownie po miescie, zima, ale staralem sie jezdzic bardzo oszczednie (szybkie przelozenia), nogi ciezkiej nie mam! Troche mnie to martwi bo na dluzsza mete nie dam rady. Widzialem juz porady w glownej stronce roverkow ale jak sprawdzic przyczyne bez kosztow. co radzicie???
[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 21:11 ]
dodam tylko iz obroty na jałowym biegu to okolice 1000. Nie wiem czy duzo czy malo. Jak go kupilem stan plynu chlodniczego byl krytyczny wiec dolalem i czekam na zmiany. Do sadzicie????
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 08:45 Re: [R200 1,4 8V 1999r] Za wysokie spalanie
ash napisał/a:
...sprawdzilem spalanie autka i wyszlo w granicach 13l na 100km....dodam tylko iz obroty na jałowym biegu to okolice 1000. Nie wiem czy duzo czy malo.
już kilka postów na temat spalania R214 jest na tym forum więc proponuję Ci je odszukać i przeczytać wszelkie rady i zalecenia tam podawane ... spalanie rzeczywiście wysokie
ash napisał/a:
Jak go kupilem stan plynu chlodniczego byl krytyczny wiec dolalem i czekam na zmiany. Do sadzicie????
to bolączka tych samochodów, nieprawidłowo użytkowany potrafi doprowadzić do uszkodzenia np. uszczelki pod głowica...
po uzupełnieniu płynu chłodzącego powinieneś bacznie obserwować zmiany jego poziomu i ewentualne wycieki ... więcej w technicznym FAG na naszej stronie głównej
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 14:19
Ja po wymianie cewki, kabli, kopułki i palca obroty mam też ok 1k. Wcześniej przed wymianą miałem ok 900. Ale nie widze żadnych nieprawidłowości przy wyższych obrotach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum