Wiem, że można ściągnąć manuala i samemu poszukać, ale jestem aktualnie w domciu gdzie net działa średnio i wieki mi się będzie ściągał, dlatego proszę o pomoc.
Auto mi nie odpalało i kolega pomógł mi znaleźć możliwą przyczynę. Już wiem, że świece żarowe są dobre, ale nie idzie na nie prąd, po włączeniu zapłonu. Po pierwsze nie pali mi się lampka od świec na tablicy rozdzielczej, a po drugie jak podłączyłem kabelek między akumulatorem a świecą to od razu zapalił. Przypuszczalna przyczyna to walnięty przekaźnik, albo padnięty przewód. Pytanie mam więc takie, gdzie mogę znaleźć właściwy przekaźnik, a właściwie, który to. W miarę możliwości proszę o jego dokładny opis, albo jakiś zrzut fotki z manuala. Z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przekaźnik jest z tyłu akumulatora przy kielichu amortyzatora. Taki na 60 - 70A z wiekszymi niż zwykłe nóżkami. Sprawdź też bezpiecznik od świec żarowych. Jest on przypięty do puszki z prekaźnikami i bezpiecznikami na prawo od akumulatora. Dla mnie dziwne jest, że jednak kontrolka Ci się nie świeci. NIestety też obecnie nie jestem w posiadaniu rave i nie wiem dikładnie gdzie znajduje się sterowanie od świec żarowych. Całkiem mozliwe, że obok bezpiecznika jest taka czarna puszeczka z przewodami od dołu i ona o ile pamietam steruje pracą przekaźnika swiec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum