Wymieniłem starą żarówkę, która świeciła bardzo dobrze na nową i efekt jest taki, że nocą słabo oświetla drogę. Nową kupiłem w tesco w komplecie- H7, żarówka do kierunków,postoju+ bezpieczniki firmyBOSCH za 20zl. Czy może być taka różnica w oświetleniu drogi między tanią, a droższą żarówką?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 122 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 19:49
sabek napisał/a:
Wymieniłem starą żarówkę, która świeciła bardzo dobrze na nową i efekt jest taki, że nocą słabo oświetla drogę. Nową kupiłem w tesco w komplecie- H7, żarówka do kierunków,postoju+ bezpieczniki firmyBOSCH za 20zl. Czy może być taka różnica w oświetleniu drogi między tanią, a droższą żarówką?
A sprawdziłeś dokładnie czy aby nie włożyłeś ją odwrotnie. W R75 jest kiepskie dojście do klosza i zdarza sie pomylić bo jest taka możliwość (sprawdziłem na sobie ) odwróciłem żarówke i światła wróciły do normy
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 20:01
Żarówkę raczej trudno włożyć odwrotnie (nie twierdzę, że się nie da jak ktoś się postara) z uwagi na kształt jej cokołu. Raczej stawiam na marną jakość chińszczyzny z hipermarketu!
Myślę, że może być to wina żarówek, mogłes na przykład mieć jakieś bardzo dobre żarówki, które dają więcej światła, np X-treme Power Philips, jak w linku poniżej
http://moto.allegro.pl/it...gigagratis.html
a teraz masz takie normalne, no to może widzisz różnicę.... Przykładowo ja miałem żwykłe żarówki, no i po założeniu Philips Blue Vision wszystko sie zmieniło ... Inaczej widać, lepiej, jaśniej ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum