Wysłany: Sro Sty 09, 2008 21:17 [R620] Zgrzyty skrzyni biegów problem z szyberdachem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam witam wszystkich
Jestem tutaj nowicjuszem i to forum to naprawde super sprawa.
Mam problem a własciwie dwa problemy z moim roverasem. Jest nim model 620 SDI 2.0 z 1996 roku.
1. Zgrzyta skrzynia biegów bo wrzuceniu wstecznego biegu. Dziwną rzeczą jest to że jak wcisne sprzegło i wbijam wsteczny to zazgrzyta natomiast gdy wcisne sprzegło - wbijam jedynke nastepnie ciagle trzymajac sprzeglo wcisniete wbijam wsteczny bieg wchodzi normalnie. Dodaje ze biegi chodzą dosyc ciezko. Zauwazylem ze mam juz wyrobiną poduszkę skrzyni biegów tą od dołu co wyglada jak taka łapa widoczna przez otwór od spodu auta. Czy to moze byc tego przyczyną??
2. Moj szyberdach działał i działał az nagle chciałem go zamkna i ledwo ledwo skokami sie zamykał i zdechł po zamknieciu. Teraz jak naciskam przycisk otwierania do góry lub do tyłu to idzie z 1 cm i zaczyna buczec. Co moze byc przyczyną? jak zdjałem szkło i naciskałem do tyłu i mocno cisnałem to ledwo ledwo szedł tak skokowo.
ry dziekuje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 17:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum