Mala prosba, jako ze nie mam mozliwosci w tym momencie sprawdzenia wymiarow akumulatora ktory siedzi w samochodzie (w naprawie), jakby ktos mogl napisac wymiary dl/szer aku do R214. Przy okazji, co byscie polecili, warto wysuplac troche wiecej kasy na jakiegos Boscha, czy kupowac Centre? Mysle zeby kupic cos do 55Ah pojemnosci.
Ano wlasnie np Bosch lub Varta ma 207mm dlugosci (wg stronki Varty to taka dlugosc pasuje do 214Si), natomiast Centra ma 242mm. Czy nie bedzie problemu zamontowac tego dluzszego akumulatora tak, zeby sie nie suwal. Ten co mam teraz jest mocowany za pomoca plytki dokrecanej do blatu, niestety nie wiem w jakiej odleglosci jest ona od poczatku blatu umieszczona.
Violla ma dlugiego Bosha i nie dalo sie go zamocowac Niestety jeszcze nic zlego sie nie stalo, ale lepiej tak nie jezdzic W razie wypadku wiekszego mozna dostac takim akumulatorem w leb.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
ja dosłownie parę dni temu zamontowałem nowy akumulator...
w InterCars kupiłem akumulator Bosch Silver 56Ah/480A (0 092 S30 050) o wymiarach 242x175x190 (długość/szerokość/wysokość) , pasuje idealnie , a kręci jak nienormalny
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum