Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Od poczatku od kiedy mam samochód wskaznik temperatury ledwo się wychyla ponad 2 kreskę. Nigdy jeszcze jeszcze nie doszedł nawet do połowy. Jakis rok temu zasniedział mi kabelek od sterownika wentylatorów i wentylator sie nie włączył, co było powodem zbyt duzej temperatury płynu chłodniczego, jednak wskaznik ani drgnął wyżej (zawsze jadąc w korku zerkam w miejsce gdzie znajduje sie zbiornik z płynem, i wtedy własnie zauwazyłem parę, co pozwolilo od razu zareagowac). A o czujniku pomyslalem ze jest uszkodzony i nie przejmowałem sie tym. Nie dawno wpadł mi w rece cały termostat z czujnikami. Postanowiłem wymienic je obydwa. Po wymianie jednak dalej jest to samo (czyli poprzednie czujniki były sprawne). Ma ktos jakis pomysł co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy? Bo teraz juz zacząłem się zastanawiać co to może być.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 01:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 09:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w moim R820 z 91r jest taki sam problem zanim wskazówka sie ruszy musi minąć troszkę czasu ale i tak wychyla sie niewiele. Wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo ale jak kabelek zewrę z masą to wskaźnik idzie do końca czyli powinien być ok. Może ktoś wie jaki opór powinien być przy rozgrzanym silniku??
Pozdrawiam
no nie wiem czy to normalne będzie cieplej to się za to wezmę jak przyniesie jakieś skutki to napisze co i jak
grib jakie masz sterowanie silnikiem MEMES czy Lucas?? Ja mam Lucasa i nie mogę znaleźć nikogo mądrego do tego silnika do wszystkiego trzeba dojść samemu
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 23:55
u mnie też wskazówka rusza po jakimś czasie, po ok 1km jazdy, a termostat mam nowy. Jeszcze jak miałem starą chłodnicę to wskazówka w korku szła do połowy, a z klimą to nawet ponad połowę co mnie skłoniło do zakupu nowej chłodnicy. I od tamtej pory wskazanie jest bardzo stabilne, zawsze poniżej połowy, i to jeszcze sprawdzałem w lato kiedy było bardzo gorąco. Więc nowa chłodnica bardzo dużo daje, do 800stki niestety troche kosztuje, w moim przypadku 820zł Nissens, ale warto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum