Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 07:21
TomC napisał/a:
Pewnie że chcę. Daj znać jak najszybciej.
Hej, może nie było to mega szybkie, ale wcześniej nie dałem rady.
Numer katalogowy, o którym pisałem to:
I34013JC (nie jestem pewny czy pierwszy symbol to małe "l" czy duże I, ale powinni dojść do tego w sklepie).
A sklep to Japan Cars.
Pozdrawiam i powodzenia z tym drążkiem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam,
Też mam problem z doborem/kupnem drążka do mojego Rovera 416 '99. Parę dni temu napisałem maila do Wazzabii'ego z pytaniem co z tym drążkiem, który kupił w Japan Parts. Wczoraj dostałem odpowiedź, cytuję :
witam,
Sprawa przedstawia sie nastepująco,
drążęk kupiłem na zamówienie, pochodzi on z hondy concerto (czy jakoś tak) w sklepie japan parts w Poznaniu.
Drążek ma długość bodajże coś koło 27cm, więc troche za dużo... ale tu wystarczy tokarz i po sprawie,
Najważniejsze żeby gwinty miały odpowiednie uzwojenia i grubości , bo inaczej pies pogrzebany.
Radze udać się po prostu z drążkiem do sklepu z częściami, rzucić im na stół i powiedzieć, że chce się podobny, tj. może być dłuższy.
Bo ten co radził k3master jest sporo za długi jak wiesz. Moim zdaniem można znaleźć coś krótszego, bodajże coś od mazdy bedzie podobne, tak mi chociaż za pierwszym razem chcieli dać w sklepie.
Osobiście wydaje mi się, że idealnego drążka pod względem wymiarów nie znajdziesz... więc tokarz nieunikniony,
lepiej skrócić i dogwintować, niż ciąć, staczać i gwintować, o spawaniu nie wspominając.
Podsumowując, drążek polecany przez k3master'a ma odpowiedni gwinty i grubości, ale jest za długi, o sporo, ale to nie problem, wystarczy uciać i nagwintować.
Koniec cytatu.
Ja osobiście nie zdecydowałem się na kupno a potem przeróbkę drążka. Dzisiaj odstawiam auto do warsztatu a jutro wysyłam drążek do regeneracji. Namierzyłem firmę TENCAR, która specjalizuje się w zawieszeniach itp. Z informacji które uzyskałem wynika, iż za około 35zł regenerują drążki jeśli się do tego nadają, ale również robią kopie - cena 80-120zł za sztukę. Rozmawiałem telefonicznie z jednym fachurą i mówi, że po regeneracji drążek ma właściwości jak nowy. Terminy wykonań usługi mają zabójcze - z dnia na dzień. Mam nadzieję, że w drugiej połowie przyszłego tygodnia część do mnie wróci. Napiszę później parę słów na temat wykonania i efektach po wymianie.
Pozdrawiam
Fresco
[ Dodano: Czw Sty 31, 2008 09:19 ]
Witam ponownie.
Wracając do tematu drążka... W piątek wysłałem do TENCAR mój drążek i gumową osłonę. Przesyłkę mieli w poniedzieli, odrazu zrobili nowy drążek, bo ten oryginalny nie dało się zregenerować. Popołudniem tego samego dnia nadali paczkę zwrotną, zapakowali mi jeszcze nową osłonę. Obie części kosztowały mnie 100zł + koszt przesyłki i pobrania. Jednym słowem TEN CAR sprawił się rewelacyjnie i w bardzo krótkim czasie, na czym bardzo mi zależało. Polecam współpracę z nimi.
witam
tez mam do wymiany drazki, tez mialem problem z dostepnoscia
drazek w aucie zmiezylem bez wyciagania i wyszlo , ze mam taki na 15,5 cm
http://teknorot.pl/punkty.htm
tutaj kupilem -najblizej mnie, osobiscie-firmy tenkrot za 25 zl/szt.
W sobote sie okaze czy jest OK
[ Dodano: Nie Lut 24, 2008 17:03 ]
witam
drazek pasuje, ten sam
juz wymieniony razem z koncowka, sworzniem dolnym i klockami
jak by ktos potzrebowal gume ochronna (MANZETE) na ten drazek to pasuje z fiat punto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum