Typ: SD Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam taki problem ze skrzynią biegów. konkretnie z 2 biegiem. dwójka wskakuje bez zgrzytów, ale zdarza się, że się tak jakby ślizga. po dodaniu gazu auto nie przyspiesza. po wybiciu biegu i ponownym wbiciu jest juz normalnie.
problem pojawia się dużo częściej przy niskich temperaturach.
parę razy zdarzyło mi się, że na mrozie skrzynia jakby zamarzła (b. ciężko było wybić jakikolwiek bieg)
ps: wiem, że jest dużo tematów podobnych, ale w większości przeczytanych przeze mnie problem dotyczył raczej zgrzytu przy zmianie biegu, u mnie problem jest trochę inny.
Ostatnio zmieniony przez mateuszlech Czw Lut 05, 2015 13:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmmmmmmm może jednak ta dwójka sie nie dociąga i nie jest do końca wbita i dlatego uczucie ślizgania a jaki masz olej w skrzyni może właśnie wymiana oleju na MTFa by załatwiła problem
nie mam pojęcia jaki jest tam olej. auto kupiłem 2 mce temu. poprzedni właściciel jeździł na "lekko zepsutej" lince od sprzęgła.
poza tym co wcześniej napisałem to jeszcze ruch lewarka jest dosyć obszerny i skrzynia jest mało precyzyjna. coś dzwoni w skrzyni. czytałem artykuł: roverki.pl/article.php?sid=425
ale mam wrażenie że to nie to jest powodem problemu.
to zacznij od wymiany oleju. A ten drążek sobie napraw, przyjemniej się wtedy zmienia biegi A skrzynia niestety nie jest precyzyjna Mam nadzieję, że ta lekko zepsuta linka nie zajechała sprzęgła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum