Wczoraj wracając z centrum miałem mała krakse, nie zachowałem odpowiedniej odległości od samochodu, jechałem na pomarańczowym i było ślizgo, przede mną jechało tez dwóch gości ten pierwszy zaczął hamować jak przejechał dwa skrzyżowania (są normalnie trzy jeden po drugim) a na trzecim się zatrzymał, facet przede mną miał mało czasu na reakcję, ja miałem jeszcze mniej. Efektem tego są te zdjęcia.
Do wymiany są:
- Zderzak
- Maska
- chłodnica
- chłodnica z wentylatorem od klimy
- obudowa filtru powietrza
- alternator (choć ten ma tylko obudowę pękniętą i może będzie działać)
- Światła
Na szczęście światła będę mieć za darmo od roverka brata (wczoraj dostał angel eye do swojego)
Tak po cichu liczę ze może zamknę się w cenie 2500 zł za części + naprawa
A tak starałem się go "pucowac" i szlag wszystko trafił
Znacie może miejsca blisko Torunia gdzie można dostać tanio i szybko części?
Ostatnio zmieniony przez oizo64 Pią Sty 18, 2008 22:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Współczuję
Pod Ciechocinkiem (koło przejazdu) można czasami dostać części do Roverka.
Co się da lepiej załatwić z pracownikiem - właściciel niemiły i wali ceny z kosmosu
Ale jak maja to wymontują od ręki
Już mam załatwiony kompletny zderzak i maskę wraz z jednym wentylatorem do chłodnicy cene jaka koleś chce 500zł ale to niby po znajomości, wiec na razie jest ok. Właśnie ta obudowa filtra powietrza hmm. Są tam dwie komory tak? Dolna i górna? bo mam aukcję
http://moto.allegro.pl/it..._rover_214.html
i sądzę ze się opłaca. Dzięki za wszelkie informację. Pozdrawiam.
Co do chłodnic, to pytaj www.tomateam.pl - do R600 nową dostałem 2 razy taniej niż bym dorabiał w warsztacie specjalizującym się w chłodnicach.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Już mam załatwiony kompletny zderzak i maskę wraz z jednym wentylatorem do chłodnicy cene jaka koleś chce 500zł ale to niby po znajomości, wiec na razie jest ok. Właśnie ta obudowa filtra powietrza hmm. Są tam dwie komory tak? Dolna i górna? bo mam aukcję
http://moto.allegro.pl/it..._rover_214.html
i sądzę ze się opłaca. Dzięki za wszelkie informację. Pozdrawiam.
pamietaj ze wentylator i chlodnica wody do autka bez klimy jest inna niz z klima
wedlug mnie to pas przedni masz do wymiany ciezko bedzie to poprostowac a niestety taka mieciusia ta blacha jest
uwierz, że jak masz gdzie to rozbierać to jest opłacalne, R200 mozna kupić już od kilkuset funtów. Byłem i wiem, nie mówie tutaj o ebay.co.uk tylko o lokalnych gazetach, w których to R400 zaczynały sie już od Ł350, najdrozszy jakiego widziałem kosztował Ł850 (klima, abs, skóra, drewno, halogeny, etc).
Tylko na to trzeba mieć czas, miejsce i chęci. A opłacalne to na moje kalkulacje jest.
lampy komplet od europejczyka kosztuja około 500zł. Ale jak dobrze rozumiem tekst czytany to kolega ma je od brata.
wedlug mnie to pas przedni masz do wymiany ciezko bedzie to poprostowac a niestety taka mieciusia ta blacha jest
MaReK mówił wczoraj, ze nowy pas przedni do Krówki kupił w Tomateam za dużo bardziej niż rozsądne pieniądze.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
MaReK mówił wczoraj, ze nowy pas przedni do Krówki kupił w Tomateam za dużo bardziej niż rozsądne pieniądze.
ja tez mialem wymieniac ale u mnie nie jest na tyletragiczne ja znalazlem za250 nowy ale uzywke pewnie taniej sie da. Tylko to zgrzewane i spawane:/ kupa roboty...
ja tez mialem wymieniac ale u mnie nie jest na tyletragiczne ja znalazlem za250 nowy ale uzywke pewnie taniej sie da. Tylko to zgrzewane i spawane:/ kupa roboty...
ZTCW to MaReK dał mniej za nowy, ale to byś musiał się z Tomateam skontaktować - może Ci się opłacać...
Ta rame facet niby wyprostuje, musi miec lampy by ja dopasowac do niej. Nurtuje mnie ta obudowa filtra powietrza(ma jedna komore czy dwie?). Ja to chyba jak bedzie okazja kupie takiego rovera na takie niespodzianki. Jak bede miec go zrobionego to podziele sie zdjeciami . Ocenicie czy jest dobrze zrobiony czy na sztuke (Pisze z Pocketa dlatego brak polskich ogonkow)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum