Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Poradźcie w tej kwesti:zapala mi się ta żółta kontrolka żaróweczki,zaraz po załączeniu silnika i świeci jakieś 30 s lub czasem do 2 min,po czym gaśnie.Wiem że normalnie oznacza to przepalenie którejś zarówki,ale u mnie wszystkie żarówki są okay,sprawdzałem dookoła,nawet oświetlenie rejestracji.Spotkał się ktoś z czymś takim?
Dodam że 3 miesiące temu jak go kupiłem to też się tak działo,przez jakiś czas,po czym samo od siebie przestało się zapalać.Kompletnie nie rozumiem tego
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 19:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 22:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jedyna, a nie dostajesz komunikatu slownego przy wylaczaniu zaplonu ?
U mnie tak jest. Wtedy mniej wiecej moge sie zorientowac ktora to zarowka
Dodadkowo dodam, ze kiedys tez szukalem zaroweczki, a nie doczytalem komunikatu.
Szukalem dlugo, bo wszystkie sie swiecily. Okazalo sie ze chodzi o zarowke tylnego swiatla.
Po stronie spalonej zarowki swieci sie jako pozycja zarowka swiatel stopu.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Aha. No to jedyne co mi przychodzi do glowy, z czym ja sie spotkalem to wlasnie swiecenie sie zarowki stopu na rzecz zarowki swiatel pozycyjncyh ( z tylu ofcoz).
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Po prostu gdzieś Ci przewód przy żarówce nie kontaktuje. Najprościej sprawdzić w lampach z tyłu i przy tablicy. Podoginaj wszystkie blaszki, psiknij jakimś kontaktem i powinno pomóc.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
jedyna, a nie dostajesz komunikatu slownego przy wylaczaniu zaplonu ?
U mnie tak jest. Wtedy mniej wiecej moge sie zorientowac ktora to zarowka
Dodadkowo dodam, ze kiedys tez szukalem zaroweczki, a nie doczytalem komunikatu.
Szukalem dlugo, bo wszystkie sie swiecily. Okazalo sie ze chodzi o zarowke tylnego swiatla.
Po stronie spalonej zarowki swieci sie jako pozycja zarowka swiatel stopu.
Pozdrawiam,
U mnie ostatnio mialem przyjemność sprawdzić jak to dziąła, spaliła się z tyłu od światła, świeciła w zamian za nią od stopu (rewelka rozwiązanie) i na wyswietlaczu od kompa świeciła się non stop żarówka, po wyłączeniu silnika przez chwilę na wyświetlaczu świeci symbol auta i taka jakby wskazówka na miejsce gdzie żerówka się perzepaliła, do tego jest jeszcze napis która to żarówka dokładnie, dla mnie bomba
Aha. No to jedyne co mi przychodzi do glowy, z czym ja sie spotkalem to wlasnie swiecenie sie zarowki stopu na rzecz zarowki swiatel pozycyjncyh ( z tylu ofcoz).
Tak,miałeś rację,to była tylna żarówka mijania,w zamian której zświecała się żarówka stopu.Ale co dziwne,ona się nie przepaliła,bo jak się poruszało kabelkami z lampy to zaświacała się.Ale wyciągłem ją,włożyłem nową i wszystko OK.Dzięki
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam. kupiłem własnie Rovera 75 2,0 cdt i cały czas swieci mi żółta zarówka na desce rozdzielczej , przeleciałem samochód dookoła ze trzy razy wewnatrz tez i nic wszystkie zarówki swiecą , czy ktoś ma pojęcie gdzie jeszcze może byc cos co nie swieci ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 02:16, w całości zmieniany 1 raz
sprawdzalem wszystkie zarówki wyjmowalem pokolei wszystkie , lampy w oryginale nie ma ksenonów , przyjdzie mi chyba rozebrac licznik i kontrolek wykrecic
Nie uda się, gdyż jest to dioda lutowana na stałe. Spróbuj posprawdzać czy nie masz jakiś diodowych powstawianych, które mają mały pobór prądu i wtedy moduł świateł myśli, że żarówka spalona.
odgrzebie temat
padla mi zaroka od przeciwmgielnych z tylu kupielm 2 zaroki zakladam i kicha nie swieca obie:( kupilem gdzie indziej kolejne 2 i kicha ruszalem wtyczka kablami i nic:( jak sobie z tym poradzic?
wylacznik jest chyba ok poniewaz 2 przeciwmgielne dziala
które przeciwmgielne działają przednie czy tylne. Wyłączniki są dwa, osobno do świateł przednich i osobno do świateł tylnych. Sprawdź napięcie na przewodach oprawki, masa i +12V tylko nie woltomierzem a inną żarówką z dwoma przewodami. Jeśli napięcia brak szukaj bezpiecznik, wyłącznik.
Tez mam problem z zółta kontrolka spalonej zarowki na wyswietlaczu.Tylko,ze u mnie nie dziala swiatelko w schowku przed nogami pasazera,kupilem nowa zarowke wymienilem,ale nadal nie swieci juz sam nie wiem co z tym fantem zrobic.
[ Dodano: Sro Paź 26, 2011 16:00 ]
Nikt nic nie wie????Myslalem ze mozna na was liczyc...
Nikt nic nie wie????Myslalem ze mozna na was liczyc...
ale wjechałeś mi na ambicje
Szukaj spalonej, słabiej jarzącej się żarówki- problemem może być słaby styk i gorsze przewodzenie przy którejś z żarówek.
Koniecznie sprawdź żarówki w blendzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum