Wysłany: Czw Sty 24, 2008 17:18 [220D 1997r] Pulsująca czerwo dioda na desce między zegarami
Kupiłem ROVERka 220D z 1997 r. i po kilku dniach zaczęła pulsowac czerwona dioda na desce rozdzielczej między zegarami i nie wiem co się dzieje? A były tylko wymieniane tarcze i klocki hamulcowe z przodu.
I mam takie pytanie co to może byc? I jak to naprawic?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 17:58
Może po prostu masz słabą baterię w pilocie i ona sygnalizuje to -nie napisałeś kiedy ona mruga (czy cały czas?)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Coś mi tu nie pasuje bo chyba do każdego roverka serii 200 powinien być pilot. Możliwe że sprzedawca zgubił gdzieś piloty i nieudolnie odłączył alarm i immo. A ty przy okazji wymiany tarcz i klocków zetknąłeś gdzieś kabelki. Nie obejdzie się chyba bez elektryka
Immo aktywujesz/deaktywujesz pilotem.
Ostatnio zmieniony przez piotrek79 Czw Sty 24, 2008 18:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 23:35
PHJOWI napisał/a:
może przez to nie masz centrala , grzebał jakiś siermiega i wycioł za dużo sprawdz czy od zamka drzwi kierowcy idzie jakiś kabel.
a może tak przy tylnych drzwiach niech sprawdzi?? Przy przednich tak czy siak beda kabelki szly od glosnikow i szybek.... a jesli w tylnych drzwiach sprawdzi to bedzie bardziej miarodajne bo w tylnych tylko kabelki od centralnego.... przynajmniej tak mi sie wydaje
Samochód odpala normalnie i gasi sie normalnie z kluczyka. Jak zlikwidowac pulsującą diode albo jak usunąc awarie?
obawiam się, że nie obędziesz się bez wizyty na Testbooku (komputer dla ROVERków) ... najprawdopodobniej któryś z poprzednich "użytkowników" auta odłączył immobilaizer
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 18:35
testbook nic za wiele nie zrobi , tylko stwierdzi czy jest połączenie czy nie ,napewno z kompa wywalili immo lub też jest na krótko podłączony od rozrusznika do stacyjki.
podaj numer komputera silnika , możemy tobie zrobić to jak orginał czyli na pilota.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum