Wysłany: Nie Sty 27, 2008 18:23 [220 Sdi] Spalanie, ile robicie na jednym baku??
Ile wam pali to cudo, bo mi w cyklu mieszanym wszyło 8 litrów ON na 100 km. Na baku przejechałem prawie 500km, tankując 40 litrów gdy wskaźnik był w czerwonym polu.
Jak na moje oko to troszkę za dużo wyszło.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 18:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sty 2008 Posty: 75 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 18:55
witam.
teżmi się Tak wydaje gdyż mi pali ok 6-7litrów.
ostatnio zatankowałem dokładnie 37litrów na czerwonej kresce i zrobiłem ok 600km az wskaźnik spowrotem wrócił na rezerwe
a moja jazda to do czerwonego pola i czasami duzo ponad 100.
tak ze bez nadmiernych oszczędności
Violla (ale to z uwagi na jej lekka nóżke) potrafi zrobic na jednym zbiorniku ok. 600 KM.
Ostatnio jednak tankuje sie autka tak po 100 zl i to tez starcza jej na b. dlugo.
Jej rekord to trasa WAWA-DOM-WAWA (700KM) + 120 KM po Warszawie.
Ja jezdzac tym autem w Warszawie (po zatankowaniu do pelna) przejezdzam 480 KM
W trasie, tej samej zreszta udaje mi sie zamknac w 650 KM
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
tankowalem dopiero 2 razy po 30 litrów, wychodzi kolo 6,5 w cyklu mieszanym. po miescie przepisowo, a na drogach krajowych do 140km/h
dodam ze ropa nie z cpn-u, a od wschodnich sasiadów o wiele tansza i wcale nie gorsza
róznie jak sam sobie pojade to po 2,10zł, chodz juz mi sie wiza skońzyla i teraz mam po 2,8 czasem po 3zł. w zaleznosci jaka cena u nas na cpnie u nas rosnie to drozej tanieje to taniej.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 20:28
mozna odłączyć cienki przewód od turbiny wtedy bedzie miał mniejsza dawke ale i straci moc wiec coś za coś nie wiem jak w Roverze ale w golfie tak było
_________________ Człowiek nie wielbłąd musi się napić
Filtr powietrza sprawdziłem, wygląda jak nowy (prawie) kontaktowałem się z poprzednim sprzedającym, mówił, ze filtr był wymieniany jakieś 7 tys km temu
Coraz bardziej przymierzam sie do kupna tych magnetyzerów. Testował ktoś to?? Jaka jest wasza opinia??
kup sobie za te pieniadze co wydasz na magnetyzery ropy i przynajmniej bedziesz miał satysfakcje z jazdy a tymbardziej, że masz rope z ukrainy to bym sobie darował szukania oszczędności
No moj tak pali gora 6 litrow a tak normlanie 5,5 l/100km
Jedynie czasem jak na autostradzie poszaleje do mi pali z 7,0 litrow ale to juz przy tempie 160km/h.
W sumie ekonomicznie jedzie i zawsze ponizej 3tys obrotow na min przy szybkiej jedze.
Kurcze w mojej miejscowosci plaiwo z Ukarini kosztuej 3,20zl za Litre ale i tak o zloty taniej niz na Orlenie
Co do tych magnesow to pic na wode nie wiem czemu to takie polularne jest w polsce
Co do baku to ja na pelnym baku robie tak spokojnie bez obaw 600km i w tedy mi kreska za ledwie na czerwony pkt spada, ale raz mi sie udalo zrobic 800km to byla juz daleko po za polem czerwonym i dalej jeszcze bylo przy tankowaniu jakies 8-10litrow paliwa w baku.
Wiec jak jest skazowka na czerwonym to nie bojcie zaby, spokojnie jeszcze z 100km zrobicie bez obaw. Wskaznik paliwa w tych Roverkach to tez taki pic na wode
Przejade 200km i mi juz pokazuje pol plenego baku przy pelnym tankowaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum