Mój Rover 214 Si z silnikiem 216 Si przerywa na zimnym silniku, zaraz po uruchomieniu silnika obroty sa wyższe i wygląda że ssanie działa itp gorzej jest jak jadę tzn. szarpie dławi itp. Jak dodam więcej gazu to wydaje sie, że chodzi ok ale przy delikatnej jeździe przerywa.
Dodam, że osprzęt silnika jest od 1,4 16 V, ale sonda lambda od 1,6
Jak miałem jeszcze silnik 1,4 to przy regulacji gazu facet powiedział mi, że jak doda gazu to na komputerze pokazuje, że spada ciśnienie wtrysku. Miał ktoś taki przypadek??
Może to regulator ciśnienia paliwa?? Kolektor pozostał od 1,4 a tam jest podobno ten regulator.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 13:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam cały kpl. Kolektor, który działał super, pytanie czy do przełożenia listwy wtryskowej i samoregulatora będą mi potrzebne jakieś uszczelki?? Całego kolektora nie mogę zmienić, bo mam wtryskiwacze gazu zamontowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum