Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:57 SOLVED [R200 1,4i 99] Szarpanie, przerywanie na drugim biegu
Witam!
Na wstepie zaznacze, iz nie udalo mi sie znalesc na forum rozwiazania mojego tematu a wiec zakladam nowy temat!
Mianowicie mam problem z szarpaniem oraz przerywaniem na wolnych obrotach, zwlaszcza na drugim biegu! Poprostu ruszajac z jedynki jest ok, wrzycam 2 i zaczyna niemilosciernie go szarpac, przerywac, "rzucac silnikiem". Dodam gaz do dechy i ustepuje albo jak od razu wrzyce 3! Sprzeglo nie slizga, drazek nie drzy! Nie wymienialem ani kopulek ani palca (nawet nie wiem co to jest ani gdzie sie znajduje)! Co sadzicie?
PS Jeszcze jedno... pojawila mi sie rdza na lewym tylnim nadkolu na rantach! Jest zima, i czy radzicie zajac sie tym teraz czy poczekac do wiosny. Jak teraz to co z tym zrobic! (male ogniska rdzy plus troche pecherzykow)
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Lut 18, 2008 13:18, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 14:53
Czyli u Ciebie był problem z filtrem powietrza oraz z czujniekiem temperatury!
Filtr wymienilem 2 tyg temu i nie wiem dokladnie ale chyba wlasnie od tego momentu mi sie tak zaczelo dziac! Wiec mozliwe, ze na starym, zabrudzonym filtrze lepiej chodzil? A moze musze jeszcze przeczyscic obudowe filtra i te przewody doprowadzajace powietrze. A co do tego czujnika to gdzie on sie znajduje oraz jak sprawdzic czy ejst sprawny???
...Filtr wymienilem 2 tyg temu i nie wiem dokladnie ale chyba wlasnie od tego momentu mi sie tak zaczelo dziac! ...
to może zacznij od sprawdzenia czy filtr jest odpowiednio zamontowany, czy podczas wymiany do przepustnicy nie dostały się jakieś śmieci itp. ...
choć z drugiej strony nie wydaje mi się możliwym, by filtr powodował błędy w pracy silnika tylko na jednym biegu
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:28
Bede szukal dalej mialem na mysli rozwiazania przy wymianie kolejnych poszczegolnych czesci... kopulka, palec, przewody i swiece! No bo w sumie to mi pozostalo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum