--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
k.wrobel jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
wsl napisał/a:
... ps. zachęcam do korzystania z opcji "szukaj"
ja także do tego zachęcam
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Ja dzis reperowałem nawiew w 420Di to ten sam co SDi nawiew VALEO jesli chodzi o wyciągnięcie zamego silnika od nawiewu to nic skomplikowanego,miałem problem z potwornym hałaso-piskiem i po sprawie:)
zanurkuj jeszcze do pedałów i sprawdź, czy jak ruszasz pokrętłem od kierunku nawiewu to coś się rusza (jak działa, to nie da się nie zauważyć ). Te linki potrafią czasem się odczepiać.
Mi jakiś czas temu ułamało sie mocowanie pancerzyka linki ciepło-zimno i też miałem zagwózdkę łokrutną
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam, mam następujący problem w moim Roverku. Mianowicie bardzo słaba działa mi nawiew. Filtr kabinowy wyczyszczony, silnik nawiewu również, linki od strony pedałow działają bez zarzutów. Dodam, że po wyjęciu filtra kabinowego nawiew w otworze po nim jest silny. Nawiew bez filtra kabinowego jest nadal słaby. Co może być przyczyną? Jest jeszcze jakieś miejsce, które mogło się zapchać?
Witam, mam następujący problem w moim Roverku. Mianowicie bardzo słaba działa mi nawiew. Filtr kabinowy wyczyszczony, silnik nawiewu również, linki od strony pedałow działają bez zarzutów. Dodam, że po wyjęciu filtra kabinowego nawiew w otworze po nim jest silny. Nawiew bez filtra kabinowego jest nadal słaby. Co może być przyczyną? Jest jeszcze jakieś miejsce, które mogło się zapchać?
Jak wieje dobrze wiatrak to musisz dostać się do środka gdzie jest nagrzewnica/skraplacz od kurzu pewnie się przyblokował, dobrze przeczyścić kanały wentylacyjne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum