Mam taki problem, kozystalem z opcji szukaj i wyskoczylo pare tematów ale nic konkretnego.
Mianowicie czytalem ze latwo jest zmienic zarowki w roverki 214.. kupilem sobie filipsy allweither czy jakos tak takei jasne maja niby lepiej swiecic w nocnej deszczowej pogodzie bo te co teraz mam sa tragiczne widocznosc to 10 metrow.. I moj problem polega na tym ze jak zabralem sie do wymiany zarowek to nie moglem zdjąć tego zabezpieczenia tego drucika mogłby mi ktos napisać jak to zrobić? nie chcialem na sile grzebac zeby czegoś nie uszkodzić. A 2 sprawą jest to ze nie działa mi przełącznik podnoszenia swiatel sprawdzalem kable wszystko jest ok moze to być bezpiecznik? prosze o szybkie instrukcje i jakieś konkrety a nie to co w innych tematach jest juz napisane.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 18:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymiana żarówki przednich świateł mijania, to po kolei: zdejmujesz plastik czarnych okrągły z uchwytami(maskownica). Odpinasz kostkę od wiązki do żarówki. Teraz najważniejszy element od góry wnętrza lampy dociskasz lekko drucik trzymający żarówkę i przesuwasz go w bok dzięki temu otwiera się jakby na dolnych zawiasach i możesz wyjąć żarówkę ( oczywiście nie palcami za bańkę ).
pozdrawiam!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A ja się podepnę z takim pytaniem.
Jakie narzędzia (klucze, śrubokręty) wozicie stale ze sobą, żeby w razie czego móc wymienić w trasie dowolną niezbędną do jazdy żarówkę?
Jakie narzędzia (klucze, śrubokręty) wozicie stale ze sobą, żeby w razie czego móc wymienić w trasie dowolną niezbędną do jazdy żarówkę?
Ja tam przy żadnej wymianie żarówki nie musiałem żadnych narzędzi używać bo po co
OK, pytam, bo po prostu przez cały okres użytkowania Roverka 214Si (96r.) nie musiałem jeszcze wymieniać żadnej żarówki. Ale tak przeglądając instrukcję obsługi, to widzę, że narzędzia przydają się w przypadku:
- przednich świateł przeciwmgielnych (śrubokręt płaski do podważenia obudowy, a krzyżakowy do odkręcenia 3 śrub trzymających reflektor),
- tylnego światła (śrubokręt do odkręcenia spinki mocującej wewnątrz bagażnika),
- tablicy rejestracyjnej (śrubokręt do odkręcenia 2 śrub),
- trzeciego światła stop (śrubokręt do odkręcenia 6 śrub klosza).
A tak przy okazji, to przeglądając jakieś starocie w garażu znalazłem taką oto żarówkę. Chyba w Roverku taka nie występuje?
koledzy powiedzcie mi jak wymienić postojówki w roverku 200/25?? da radę jakoś bez zdejmowania zderzaka?? stojąc przy otwartej klapie z prawej strony mozna niby akumulator wyjąc i wtedy jest dostęp a z lewej juz jest alternator i jest grubszy problem. próbował ktoś coś z tym robic czy jeździcie tak jak ja bez postojówek??:P
koledzy powiedzcie mi jak wymienić postojówki w roverku 200/25?? da radę jakoś bez zdejmowania zderzaka?? stojąc przy otwartej klapie z prawej strony mozna niby akumulator wyjąc i wtedy jest dostęp a z lewej juz jest alternator i jest grubszy problem. próbował ktoś coś z tym robic czy jeździcie tak jak ja bez postojówek??:P
A czy przypadkiem do postojowych nie dostajesz się w taki sam sposób jak do świateł mijania?
już wymieniłem. strasznie ciasno ale na szczęście mam dlugie palce i jakoś dało rade bez zdejmowania czegokolwiek. jedna klemę tylko odkręcilem z prawa, a z lewa wlew zbiorniczka spryskiwaczy i żarówki wymienione.
Skoro temat jest zatytułowany ogólnie "Lampy", to ja się zapytam o żarówki C5W.
W Roverku 214Si (96r.) występują w tablicy rejestracyjnej, a także chyba w bagażniku i schowku.
Czy pamiętacie która z wersji tam występuje? 35mm czy 40mm?
Jeszcze odświeżę temat.
Kupiłem używane reflektory do R214Si i rozumiem, że te 2 kostki, które zaznaczyłem strzałką też się jakoś odpina i można zamiast nich podpiąć te kostki z kabelkami, które są w tej chwili w moim Roverku po stłuczce?
Nie ma potrzeby jakiegoś lutowania kabli czy coś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum