Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 16:18 [R45] Co to za tempomat?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Niedawno kupiłem autko z nietypowym moim zdaniem tempomatem. Instrukcja, różne zdjęcia, rysunki itp. pokazują przycisk tempomatu pod tablicą zegarów ze sterowaniem w dostawionych do kierownicy przyciskach. Ja mam wszystko w jednym. Jedna dodatkowa wajcha za wajchą od wycieraczek. Czy to fabryczne montowanie, czy domontowane z jakiegoś innego modelu??
Nigdzie nie znalazłem opisu takiego właśnie ustrojstwa. Czyżby to jakiś nietypowy model R45??
_________________ Pozdrawiam
Drooid
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 00:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 16:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Głowy nie dam, ale podobny przełącznik do tempomatu miał mój znajomy w amerykańskiej wersji Hondy Accord, ale o ile pamiętam po lewej stronie kierownicy! Czyżbyś miał tempomat od angielskiej Hondy?
Ehhh... opisy techniczne na roverki.pl mówią że wersja 1.8 ma skrzynię M4. Ja akurat mam M5
Wg poprzedniego właściciela jest to wersja Celeste
Nic mi to nie mówi, czy moża była to jakaś bardziej wypasiona wersja?? Z dodatkowego wypasu mam niby 4xairbag i skórzane fotele, chromy na lusterkach i ich podgrzewanie. Ale halogenów już nie ma Może taki tempomat to w ramach jakiejś dziwnej opcji dodatkowej??
Hmm.... czyli mam jakiś hand-made wynalazek
W sumie.... ważne, że działa
[ Dodano: Pią Kwi 27, 2007 10:11 pm ]
Właśnie zobaczyłem, że mój tempomat jest dokładnie taki jak opisują w RAVE w akcesoriach dodatkowych. Co pewnie nie zmienia faktu, że nie było to robione fabrycznie.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 13:21
Witam,
Identyczny tempomat ma mój ojciec w R 600 diesel z roku 1999r.( tylko ,ze po lewej stronie kierwonicy )
Też zastanawiałem się co to za wynalazek.
Myślałem ,że jakiś dostawiany bo wygląda jakoś dziwnie.
Wie ktoś gdzie znaleźć do niego instrukcje obsługi?
Wg poprzedniego właściciela jest to wersja Celeste
Nic mi to nie mówi, czy moża była to jakaś bardziej wypasiona wersja?? Z dodatkowego wypasu mam niby 4xairbag i skórzane fotele, chromy na lusterkach i ich podgrzewanie. Ale halogenów już nie ma
mam ta samoa wersje i sie nazywa CHARME nie CELESTE
A czym się różnią wersję Classic, Charme i Celeste?? Idzie gdzieś o tym poczytać?
Z pamięci nie wyrecytuję, zwłaszcza dla R45, ale wymieniłeś je w wersji od uboższej do najbogatszej.
W R75 w wersji Classic np. nie było nawet klimatyzacji.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wersje te muszą się jednak czyś różnić. A może nawet autka różnią się między sobą w ramach wersji?? Nie podejrzewam jednak żebym miał wersję Celeste, bo czy mogłaby być to wersja bez fabrycznych dodatków typu: halogeny, tempomat, sterowanie radia itp.? Czy wersja tak na prawdę nie jest zaszyta w VIN, w czymś co się zowie trim level??
Swoją drogą ciekawi mnie czy wersje z VIN są gdzieś rozpisane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum