Montował ktoś w Roverku 600? na allegro chodzą po 100-150 zł wiec chciałbym sobie takie założyć ale nie mam pojęcia jakiej długości ? Jednakowe czy asymetryczne?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do r600 możesz założyć 2 x 53 cm, lub 51 cm + 55 cm
Co do wycieraczek to ja kupuję te najtańsze w Tesco (w niebieskich kartonikach) po 8 zł sztuka. Nawet gdybym miał je wymieniać co miesiąc (a i tak tego nie robię, bo nie muszę, spełniają swą rolę, wycierają elegancko - polecam) wyszedł bym lepiej niż na wynalazkach za 100-150 zł. Chciałbym też zaznaczyć, że wycieraczki też kradną. Tych za 8zł jakoś mniej szkoda.
Do r600 możesz założyć 2 x 53 cm, lub 51 cm + 55 cm
Co do wycieraczek to ja kupuję te najtańsze w Tesco (w niebieskich kartonikach) po 8 zł sztuka. Nawet gdybym miał je wymieniać co miesiąc (a i tak tego nie robię, bo nie muszę, spełniają swą rolę, wycierają elegancko - polecam) wyszedł bym lepiej niż na wynalazkach za 100-150 zł. Chciałbym też zaznaczyć, że wycieraczki też kradną. Tych za 8zł jakoś mniej szkoda.
to chyba te w tesko sa jakies cudowne... mialem pare sztuk w fiescie po 10zl i byly tragiczne... Przecierz to bezpieczenstwo... a juz nie wspome o zbieraniu przy wiekszych predkosciach...
Ja Polecam bosha... sam musze kupic takie do mojego R... szyba wyglada jakbys ja wymyl i powycieral do sucha
a to ze kradna... w Polsce wszystko kradna, A jezdzisz na stalowowych felgach czy alu?? bo alu tez kradna
to chyba te w tesko sa jakies cudowne... mialem pare sztuk w fiescie po 10zl i byly tragiczne... Przecierz to bezpieczenstwo... a juz nie wspome o zbieraniu przy wiekszych predkosciach...
Ja nie narzekam ! W niebieskich pudełkach, 8 zł sztuka. Używam ich od zawsze. Dobrze zbierają, przy 140 km/h też. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to najlepiej w deszczu jeżdzić 90 km/h i każda będzie dobrze zbierać
Jeżeli chcesz dobre wycieraczki i wydać duża kasy - to tylko i wyłącznie CHAMPION
Ja nie narzekam ! W niebieskich pudełkach, 8 zł sztuka. Używam ich od zawsze. Dobrze zbierają, przy 140 km/h też. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to najlepiej w deszczu jeżdzić 90 km/h i każda będzie dobrze zbierać
Jeżeli chcesz dobre wycieraczki i wydać duża kasy - to tylko i wyłącznie CHAMPION
Oj zraziłem się raz do Championa - też posłuchałem opini ze są najlepsze - wytrzymały dokładnie tyle co grafity za 8 zł/szt. ogólnie nie przypadły mi do gustu - lipa
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Oj zraziłem się raz do Championa - też posłuchałem opini ze są najlepsze - wytrzymały dokładnie tyle co grafity za 8 zł/szt. ogólnie nie przypadły mi do gustu - lipa
W tej chwili używam kupionych w Tomateam zwykłych wycieraczek MotGum - rok i nadal pięknie zbierają (chyba 12 zł/sztuka) - stosunek ceny do jakości bije zarówno "Tesco" jak i wszystkie te super-hiper Valeo/Champion etc.
Tomi ostatnio mówił, że MotGum zaczął produkować też te takie "fajne" - może następne...
Dodam, że Tomi używa ich już przynajmniej 1,5 roku i nadal nie chce wymieniać...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Popieram Skibę, również ostatnio kupiłem te niebieskie gratfitowe:) z tym, że to nie Tescowe, a niemieckie:) I w Tesco po 12-15zł (jakiś miesiąc temu była promocja za 8zł.), a na stacji klienta po 6 i 7 te dłuższe Nazwy nie pamiętam, ale pudełko mam w piwnicy jakby co Elegancko zbierają, ale dopiero po przekręceniu na "drugą stronę" czyli dól do góry. Czemu tak? Bo normalnie przy pierwszym ruchu zgarniało wode, a na powrocie rozmazywało czyli właściwie zero efektu i pożytku. Po zamianie zbiera w pierwszym ruchu, a na powrocie zostawia czyste Polecam
A na ile Ci starczają?
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No to ja wolę jednak MotGum - na razie 3 razy dłużej, nie widać śladów zużycia, a kosztowały tylko 1,5 raza tyle co te z Tesco...
No i dwa denerwujące okresy "tuż przed wymianą" mniej.
Ja trochę Tomiemu nie wierzyłem jak je reklamował, ale że cena była niewiele wyższa od "Tesco" to wziałem, a jakiś tydzień temu spojrzałem w moje zapiski dotyczące auta, to się okazało, że mam je już rok.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 17:11
Ja kupuję na BP same gumki, koszt coś koło 10 PLN, wytrzymują co najmniej pół roku bez wydawania jakichkolwiek dźwięków i utraty właściwości. Ważne tylko by je odpowiednio założyć. Kiedyś na stacji zaczepił mnie facet, który handluje wycieraczkami i stwierdził, że źle je zakładam, bo całą plastykową prowadniczkę obejmują zaczepy, a powinny ją chwytać pośrodku, pomiędzy rantami tak, żeby luźno się przesuwała. Zmienił mi gratisowo niby tak jak mają być założone i zaczęły lekko kwikać przy nawrocie. Wróciłem do moich ustawień i cicho jak makiem zasiał . Moim zdaniem nie ma co przepłacać za kawałek gumy i 150 zł za wycieraczki to przesada .
Ja kupuję na BP same gumki, koszt coś koło 10 PLN,
To trzeba mieć jeszcze zdolności manualne, żeby je przełożyć.
Za leniwy jestem.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 22:12
maciej napisał/a:
No to ja wolę jednak MotGum - na razie 3 razy dłużej, nie widać śladów zużycia, a kosztowały tylko 1,5 raza tyle co te z Tesco...
No i dwa denerwujące okresy "tuż przed wymianą" mniej.
Również polecam Motgumy, choć ostatnio ciężko trafić (kiedyś były w norauto. A obecnie latam na Championach po 15 zeta szt. - zrobiłem jakieś 30 tysi (pół roku) i jeszcze nie ma tragedii - do wiosny starczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum