Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 21:30
Bez przesady Panowie dadzą radę weź po teście wydruki testu to pomogę
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:42
jedyna napisał/a:
Witam.Orientuje się ktoś gdzie porócz ASO Radzionków,jest jeszcze na śląsku mozliwość podłączenia Roverka do testbooka?
Witam
Zagladnij tutaj:
Elektronika Pojazdowa - Dariusz Pawlik Popularny
Opis: Warsztat rekomendowany przez klubowiczów. Mają komputer diagnostyczny do Rovera.
Adres: ul. Perla 10, 41-300 Dąbrowa Górnicza
Telefon, faks: tel. (32) 261-76-71
URL do strony firmowej: http://www.elektronika.dabrowa.pl
Dodany: 11-11-2002 Ocena: 7.9 (9 Głosy)
Oceń tę firmę | Szczegóły | Komentarze do firm (5)
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 17:27 [R75] Mechanik na Śląsku?
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam , mam pytanie do klubowiczów mieszkających na Śląsku w szczególności z okolic Katowic i posiadających Rovera z silnikiem 2,5l, proszę o adres mechanika bądź warsztatu który nie odkłada słuchawki na pytanie o naprawę czegokolwiek w silniku V6...dzwoniłem do kilku w moim mieście i okolicach nie znalazłem kogoś kto by bez wahania zgodził się zając moim autem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:19, w całości zmieniany 1 raz
blazi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 17:49
Prawdę mówiąc nie mam silnika 2.5 z gazem ale 2.0 benzyna. Robiłem roverka u mechanika w katowicach na 1 Maja (nie pamiętam numeru), ale jakbyś jechał od Skarbka cały czas ulicą 1 Maja to w końcu dojeżdżasz do skrzyżowania z drogą Paderewskiego (dochodzącą z prawej strony) i tuż przed tą drogą jest po prawej stronie kilka warsztatów (trzeba wjechać w podwórko). Warsztat ostatni po prawej, mechanik nazywa się Górny (chyba Grzegorz).
Jak narazie jestem zadowolony. Nie jest to mechanik typowo od Rovera, ale dobry specjalista.
warsztaty podane na stronie sprawdziłem w pierwszej kolejności, niestety jedne już się nie zajmuję roverami inne robią tylko inne modele...nie sprawdziłem tylko tego z Radzionkowa , nie dodzwoniłem się...blazi , dzięki za adres sprawdzę niebawem.
A ja bardzo polecam MACAR na warszawskiej 72 chyba w Częstochowie jak cos to zadzwon do mnie podam ci dokladne namiary bylem u nich juz z r200 i teraz na przegladzie r75 polecam ich bardzo solidnie podchodza do sprawy .
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 14:11 Re: [R75]DOBRY WARSZTAT NA ŚLĄSKU
CZAREK1965 napisał/a:
WITAM WSZYSTKICH.POSZUKUJE DOBREGO WARSZTATU W ŚLĄSKIM CO MA KOMPUTER DIAGNOSTYCZNY DO SILNIKÓW SERI K.BARDZO PROSZĘ O POMOC.POZDRAWIAM.
strona z forum masz warsztaty wypisane, komputer T4 mają w Radzionkowie ale to nie oznacza że są dobrzy bo już po nich poprawiałem no ale diagnostykę zrobią (150 zł)
DZIEJE SIĘ TAK ŻE PO ODPALENIU I PO CHWILI JAZDY ZACZYNA SZARPAĆ JAK BY PALIŁ NA DWA LUB TRZY CYLINDRY.WYŚWIETLA SIĘ NAPIS -ANOMALIA SILNIKA-.DODAM ŻE WYMIENIŁEM ŚWIECE,KABLE I CEWKI.CZASEM MA PROBLEM Z ODPALENIEM ZA PIERWSZYM RAZEM.DODATKOWO NIE DZIAŁA RADIO I NIE MA GŁOSU NAVI I TV.TO TAK Z GRUBSZA.POZDRAWIAM.
DZIEJE SIĘ TAK ŻE PO ODPALENIU I PO CHWILI JAZDY ZACZYNA SZARPAĆ JAK BY PALIŁ NA DWA LUB TRZY CYLINDRY.WYŚWIETLA SIĘ NAPIS -ANOMALIA SILNIKA-.DODAM ŻE WYMIENIŁEM ŚWIECE,KABLE I CEWKI.CZASEM MA PROBLEM Z ODPALENIEM ZA PIERWSZYM RAZEM.DODATKOWO NIE DZIAŁA RADIO I NIE MA GŁOSU NAVI I TV.TO TAK Z GRUBSZA.POZDRAWIAM.
nie pisz z caps lokiem, twój problem nie jest jakiś specjalny, po pierwsze układ zasilania do sprawdzenia - instalacja, czujniki
po drugie kompresja silnika i obieg powietrza.
po trzecie navi radio itd raczej nie ma z tym nic wspólnego, masz kilka problemów na raz...
"CIDROKI" - ASO Radzionków ma T4 ale nie ma nawet mechanika który bo go obsłuzył... oststni mechanik ktory jeszcze się znał na roverze to sie zwolnił.. wiem bo byłem i sie pytałem.... a faktycznie dzwoniłem do dąbrowy Górniczej powiedzieli ze maja T4 i za 150zł zrobią diagnosykę i jak coś to pomogą więc narazie myślę ze tylko tam... mają wiele plusów i bardzo dobry kontakt.... sam za niedługo sie tam wybieram
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
"CIDROKI" - ASO Radzionków ma T4 ale nie ma nawet mechanika który bo go obsłuzył... oststni mechanik ktory jeszcze się znał na roverze to sie zwolnił.. wiem bo byłem i sie pytałem.... a faktycznie dzwoniłem do dąbrowy Górniczej powiedzieli ze maja T4 i za 150zł zrobią diagnosykę i jak coś to pomogą więc narazie myślę ze tylko tam... mają wiele plusów i bardzo dobry kontakt.... sam za niedługo sie tam wybieram
Ja byłem w DG koło Urzędu Pracy w 2008 i wtedy nie mieli T4 ale komputer bosha. Połączyli się praktycznie ze wszystkim ale nie próbowałem pytać o programowanie czegoś z opcji. Fakt że wiedzą co robią ale nie podoba mi się że nie wpuszczają do garażu gdy robią diagnostykę. Jak dla mnie za to duży minus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum