Wysłany: Wto Lut 26, 2008 14:24 [R414] Wymiana silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam! Niestety zmuszony jestem wymienić silnik w swoim R Najchętniej kupiłbym motor z R45 ale różnią się układem zapłonowym więc nasuwa się pytanie czy trzeba również zmienić komputer czy wystarczy go przeprogramować (jeśli jest taka możliwość) i co oprócz tego trzeba jeszcze zmodyfikować?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 21:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znalazłem na forum że oprócz wałka ssącego, oczywiście aparatu i cewki, trzeba jeszcze przełożyć koło zamachowe, kolektor wydechowy i... kapę, ale co to takiego?
ktos mi kiedys radzil zeby sprawdzic jak "nowy" walek bedzie sie zachowywal w nowym miejscu,
nie wiem jak one sa tam pasowane, czy sa jakies grupy selekcyjne, zeby nie okazalo sie, ze po skreceniu pokrywy, walek ciezko sie kreci
my jak przekladalismy 1.8 u Seen'a to po przelozeniu walek chodzil ok
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum