Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam serdecznie wszystkich uczestników forum oraz specjalistów od Roverków
Nabyłem ostatnio Roverka 414 ’98 i niestety mam w nim parę rzeczy do zrobienia – dzięki instrukcjom przeczytanym na forum zrobiłem już oświetlenie w przyciskach, na desce rozdzielczej oraz w zegarku, nie mogę jednak poradzić sobie z jednym drobnym fantem – górne oświetlenie wewnętrzne. Działa na pozycji ON, ale nie funkcjonuje na pozycji Auto, tak więc nocą po otworzeniu drzwi wsiadam do ciemnego samochodu . Żarówka jest oczywiście sprawna, bezpieczniki też w porządku. Co więcej dziś robiłem test MFU i reaguje na każde drzwi, podobnie jak i lampka na desce rozdzielczej.
Ponadto, przy stacyjce jest taka drobna pomarańczowa obwódka… czy to jest podświetlenie stacyjki?? Jeżeli tak, to jak można wymienić żarówkę, bo u mnie niestety nie działa
Pozdrawiam
BP
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 22:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 14:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do przeczyszczenia krańcówki czyli te czarne wyłączniki przesuwane przy drzwiach. Odkręcić, przeczyścić, przykręcik i cieszyć się Zgadza się, to jest podświetlenie stacyjki, ale co tam jest (jaka żarówka) to już niech mądrzejsi się wypowiedzą
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 21:28
Ja podejrzewam zbieżność nieświecącego podświetlenia stacyjki z brakiem oświetlenia wnętrza w trybie auto. W RAVE jest zdaje się opis diagnostyki oświetlenia automatycznego więc odsyłam do niego.
Żarówka w stacyjce to prawdopodobnie 1,4W. Wymiana prosta, po zdjęciu osłony kolumny kierowniczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum