no ok to teraz tak odpalilem wczoraj wieczorem auto i obroty od razu wskoczyly na wartosc 900 ( a powinny wejsc na 1500 i zejsc do 1100 ) silnik chodzil bardzo cicho tak jak bylby nagrzany z wydechu nie wydobywal sie zaden dym a zawsze troche kopcil na zimnym silniku i wlasnie ta czesc bardzo glosno cykala (wczesniej nie bylo tego problemu
kiedy nacislem na gaz i puscilem to auto zgaslo i nie umialem zapalic:/
wkoncu odpalil i znowu nacislem na gaz i teraz jak tak robie to obroty albo faluja albo auto calkiem gasnie
jazda jest niemozliwe bo kazde wcisniecie sprzegla i auto gasnie
jak puszcze noge z gazu na biegu to tak jak by mi ktos wcisnol hamulec
auto nie stracilo na mocy wszystko jest ok tylko nie trzyma wolnych obrotow ( podejrzewam silnik krokowy) ale zastanawia mnie brak dymy z wydechu i te cykanie
po rozruchu bardzo smierdzi paliwem
Ostatnio zmieniony przez Ciufa Sro Mar 05, 2008 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 17:24
witam
jest to elektrozawor par paliwa, a te okragle to filtr z weglem aktywnym.
jesli potrzebujesz kupic ten zestaw to jest taki sam jak we fiat seicento 1,1 spi, punto S itp
zarowno zbiornik jak i elektrozawor
jest to czesc typu p&p.
Odłącz wtyczkę elektryczną od tego pochłaniacza i zobacz co się stanie
nie no nie bede sie bawic w sprawdzanie wszystkiego pokolei nie mam na to czasu samochod jest na serwisie u Ślązoka
co moze byc przyczyna ze z wydechu nie leci dym jak jest zimny ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 17:44
Ciufcia napisał/a:
nie no nie bede sie bawic w sprawdzanie wszystkiego pokolei nie mam na to czasu samochod jest na serwisie u Ślązoka
co moze byc przyczyna ze z wydechu nie leci dym jak jest zimny ?
Mniejsza wilgotność powietrza przy obecnej pogodzie .
to zadzwon i spytaj o wydruk zobaczymy co powiedza
przedwczoraj zostawilem samochod na serwisie wczoraj od godziny 8 mechanik je naprawial o godzinie 12 jak zadzwonilem z pytaniem co pokazal komputer to powiedzieli ze jeszcze diagnozuja auto ( 4 godziny)
dzisiaj sie dowiedzialem ze przeczyscili silnik krokowy i samochod juz jest sprawny
swoja droga czyscilem u nich silnik krokowy 5 miesiecy temu
czy mozliwe jest ze w ciagu tak kroktkiego czasu mogl on sie zabrudzic i czym on wogule sie brudzi ?
ponad miesiac temu zmienilem paliwo z BP ultimate na neste 98
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum