Wysłany: Sro Mar 05, 2008 13:00 [R200 SDI]Regeneracja półosi
Ostatnio podczas wymiany tarcz hamulcowych, zauważyłem że mam niewielki luz na wielowypuście między półosiami, a piastami kół. Co myślicie o sklejeniu tego jakimś klejem na przykład firmy Loctite, mają oni w swojej ofercie produkty do regeneracji wałów które mogą przenieść znaczne momenty. Robił ktoś może coś podobnego? Jeżeli nie zlikwiduję jakoś luzu wiem, że problem będzie tylko narastał
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem na ile to pomoże, ale przypuszczam, że w końcu i tak czeka Cię wymiana przegubu (ta końcówka wałka wchodząca w piastę jest jego częścią)
swoją drogą trochę dziwne, że tam się wyrabia, a przeguby nie dają o sobie znać... może masz za słabo dokręcone nakrętki na półosiach
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 20:51 Re: [R200 SDI]Regeneracja półosi
Michal982 napisał/a:
Co myślicie o sklejeniu tego jakimś klejem na przykład firmy Loctite, mają oni w swojej ofercie produkty do regeneracji wałów które mogą przenieść znaczne momenty.
Sprawdź czy półoś od silnika 2.0 benzyna (kanciak) pasuje do Ciebie. Jestem przekonany że tak. Jeśli będziesz miał ochotę i czas by podjechać wieczorem na tarchomin to "oddam" ją za równowartość butelki tego loctita lub innej . Ach, która to strona? Mam prawą patrząc z wnętrza samochodu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum