ja bym na twoim miejscu nie wymieniał na niebieskie gdyż nasze przepisy takiego koloru nie przewidują, chyba że chcesz sie narazić na punkty, mandat i zatrzymanie dowodu rejestracyjnego. 45 bez udziwnien wygląda super więc nie psuj tego
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:27
kosman napisał/a:
Witam
Chciałem sobie wymienić żarówki postojowe na niebieskie, ale za nic w świecie nie mogę się do nich dostać. Czy ma ktoś na to wypróbowany sposób?
Witam
No tak jak kolega pisze, roznego koloru ledy w postojowkach sa nielegalne. Jak juz to tylko biale. Wymiana ich jest wlasciwie prosta, trzeba sciagnac takie dekielki z tylu klosza (swiatla drogowe) i poprostu wyciagnoc za kabelek ( nie trzeba ich jakos okrecac bo sa poprostu na wtyk). Z prawej strony mozna to zrobic latwo ale z lewej jest bardzo malo miejsca bo jest tam akumulator, jednak jak masz zwinne palce to napewno sie uda. pozdro
dostajesz sie do nich tak samo jak do mijania (trzeba zdjać ten gumowy dekiel) i tam są od spodu w odbłyśnik wpięte w takiej oprawce (przekręcasz lekko w lewo i wyjmujesz) żarówki W5W
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum