Wysłany: Sob Mar 08, 2008 01:07 [R wszystkie] wygluszenie autka
hej
chcialbym wygluszyc swoje autko poniewaz przy predkosciach powyzej 120 jest dla mnie za glosno
i wiec chcialem pojechac na szrot i zakupic
oslone znajdujaca sie pod maska skleic 2 z soba i zamontowac (wygluszenie silnika)
caly chodnik znajdujacy sie w aucie i umiescic jeden na drugim
tylko rodzi sie pytanie czy to nie bedzie za grube i dam rade to z powrotem przykrecic
sadze ze ten sposob jest najprostszy
szrot najtansza perspektywa tylko na drzwi bym musial zakupic jakies maty na ebay
prosze o wasze opinie i rady pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 01:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie sadze abys uzyskal w ten sposob jakis znaczacy efekt. Halas powyzej 120 spowodowany jest szumem powietrza, wiec wygluszenie podwozia, czy maski silnika nic nie da.
waadim napisał/a:
caly chodnik znajdujacy sie w aucie i umiescic jeden na drugim
tylko rodzi sie pytanie czy to nie bedzie za grube i dam rade to z powrotem przykrecic
- na 100% bedzie za grube. Pewnie mozna to jakos do auta wlozyc, ale efekt wizualny bedzie paskudny.
Jezeli uwazasz ze w Twoim aucie jest glosniej niz w innych R200 to przygladnij sie dokladnie uszczelkom wokol drzwi, moze to one sa przyczyna.
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
ja również uważam, że proponowane przez Ciebie patenty nie wyciszą autka
wpakujesz się niepotrzebnie w koszty (mimo, że ceny szrotowe nie są jakimiś kosmicznymi) , a satysfakcjonującego Cię efektu i tak nie uzyskasz
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
jedyne co pozostaje to : sciagniecie wykladziny i polozenie pod nia mat filcowych- wygluszających. Następnie wyciszenie komory silnika alu matami. Zdjecie kokpitu i wyciszenie matami bitumicznymi/filcowymi. Wygluszenie wszystkich drzwi matami bitumicznymi. Maske wyciszyl bymmatami alu lub kupil bym wyciszenie od mercedesa 123 diesla i przezbil .
Uwierzcie mi ze mozna wyciszyc autko tak jak to sie profesjonalnie robi w autkach na zawody CA.
Proponuje rownierz wyciszyc caly bakaznik. Dać węższe opony . Jednak to kupa kasy i roboty:/
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Uwierzcie mi ze mozna wyciszyc autko tak jak to sie profesjonalnie robi w autkach na zawody CA.
Na zawody CA chyba nie wycisza sie szumu ktory powoduje powietrze przy wiekszych predkosciach Szyb raczej tez nie obklei matami wiec mysle ze efekt bedzie marny. Mozna by to pewnie osiagnac poprawiajac aerodynamike auta (wywalic lusterka, antene, klamki, zaszpachlowac rynienki, zaspawac drzwi i wchodzic przez tylna klape) ale chyba nie o to Koledze chodzi
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
a nie uwazam zeby az tak glosno bylo przez opory powietrza... umnie bardziej slychac wydech, silnik i lozysko oporowe w prawym kole No i zimowe opony 195mm
u mnie przy wyższych prędkościach najbardziej właśnie szum powietrza daje się we znaki ja bym sie skupił właśnie na drzwiach i uszczelkach oraz oże właśnie wyciszyc dach itp
dokladnie tak jak radza koledzy maty na drzwi i dach plus nie radze klasc zadnych dodatkowych wygluszen na maske zwiekszysz tym temperature i zaczna sie jahj z silnikiem...
a wgłuszenie podłogi grubymi matami filcowymi?..??:)
tylko trzeba rozebrac wszystko..wywalic siedzenia...kanapestar wykładzine ..wysprzątać podłogie zmyc nałożyć maty i znowu podłoga i siedzenia..ale efekt da.
Co do bitumicznych to ostatnio dostalem ok 10 sztuk 50x50 i wazy to ok 15-20kg wiec wyciszenie kompletne auta bedzie wazyc z 60kg... Na podloge bitumiczne mozna polozyc, ale jedynie przy skrzyni biegow i wzdłuż wydechu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum