Wysłany: Sob Mar 15, 2008 16:40 [R216 coupe pytanie głośniki - tył]
Witam!
od dzis jestem jak najbardziej szczesliwym posiadaczem Roverka 216 Coupe, mam jednak problem poniewaz z tyłu autka na półce nie mam głośników z przodu własciciel zamontował cos i gra to całkiem przyjemnie a ja chcialbym zamonotwac cos na tył:) mozecie mi powiedziec co mam tam dac?? czy suzkac oryginałów?? woogle co tam bylo montowane?? a jak nie to co polecacie?? nie chce zadnej zabudowy CA poprostu cos w miare dobrego i taniego zeby tył nie był taki cichy:) co polecacie??
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 16:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tzn?? mialem tak w R623 i mi sie podobalo bardzo....nie jestem jakims maniakiem czy cos poprostu brakuje mi troche dźwieku z tylu:)
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 20:39
Jeśli poczytasz trochę tematów tutaj na forum, poszukasz, przeczytasz, sam dojdziesz do wniosku że w półkę z tyłu się nic nie wrzuca ! Najlepiej na przód 16,5cm Helix DB 62.1, Hertz ESK 165, SinusLive 165 - wszystkie podane głośniki to zestawy odseparowane, + wzmacniacz i sub do tyłu w bagażnik, powinno wystarczyć. Ale głośniki w półkę każdy Tobie odradzi
hmmm....tak sie składa że nie tylko tutaj czytam dział CA i wiem że każdy odradza półke niestety nie wiem czemu....możecie mi to wytłumaczyć w sposób łopatologiczny?? bo w 623Si miałem głośniki z tyłu na półce (seria) i wg mnie i taty dźwięk jest lepszy niż teraz w Oplu Vectrze gdzie mam głośniki w drzwiach dlatego nie rozumiem czemu tak mówicie?? sub....hmmm...jeśli już to zrobił bym go sam, bo mniej więcej ogarniam temat ale powiedzcie mi coś, wiem ze można kupic jakis super hiper głośnik basowy ale czy ktoś z Was słyszał o kolumnach Altus?? mam 2 głośniki z takich kolumn o średnicy 25cm które leżą mi luzem ( w pokoju mam 4 takie kolumny i jestem z nich bardzo zadowolony, każda ma moc 110W) sam głośnik dosc archaicznej budowy ale ma moc bodajże 80W takich prawdziwych nie jakiś tam muzycznych z tesco i stąd moje pytanie czy można użyć takiego czegoś do sub'a?? oczywiście pod wzmacniaczem o jakiejś myśle nie dużej mocy ( pewnie ok 60W)... nie śmiejcie sie proszę ale mam coś do wykorzystanie i nie chce tego marnować zwłaszcza ze ten basik w kolumnach naprawde daje rade i porwonywałem go z zestawem Yamahy który jest kilka razy droższy i Yamaha ku mojemu zdziwienu zagrala slabiej... prosiłbym o odpowiedz czemu "NIE" dla głosnikow z tyłu i co myslicie o tym tonilsu na glosnik do skrzynki basowej ( o tubach juz sie na Vectra Unlimited nasluchalem ze sa złe) pozdrawiam;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum