Wysłany: Pią Mar 14, 2008 20:19 [R414 1,4 16 V 1997] Pioneer DEH2000mp
Witam! Do mojego R zakupiłem nowe radyjko i zauważyłem że po dłuższym graniu temperatura radiatora (tak to się chyba nazywa) jest tak duża że nie można go dotknąć. Podobno ma się nagrzewać ( nie znam się ) ale czy aż do takiej temperatury? Mam obawy czy czy wszystko jest ok. zwłaszcza że do komory ledwo go upycham przez co kostka i kabelki bezpośrednio go dotykają i "pachną" spalenizną. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak upychasz to znaczy masz coś źle zrobione.
Rozkręć schowek i osłonę pod kierownicą przez co otrzymasz więcej miejsca i ułóż poprawnie kable i kostki wyciągając je na zewnątrz poza wnękę radia. Dojście jest słabe ale wystarczające. Po tym zabiegu wsuń radio na miejsce. Jak wykonasz to poprawnie to powinna polepszyć się cyrkulacja powietrza bo po to są otwory po bokach i z tyłu wnęki.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
i jeszcze jedno. Sprawdź połączenie głośników... Tzn, czy przypadkiem nie masz jakiejś "modyfikacji" typu "dwa głośniki podpięte równolegle". Bo w takim przypadku opór cewek będzie znacznie mniejszy od 4 Ohmm i wzmacniacz gra na "zwarciu"-chyba logiczne. Pomijam zastosowanie filtra.
radia z radiatorem z tylu a nie pobokach w wiekszosci przypadków sie grzeją... Kiedys mialem pare takich radyjek i mozna bylo smażyc jajka na radiatorze
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Witam ponownie. Sprawdziłem radio w innych autkach, jest tak samo, popytałem tu i tam i wszyscy twierdzą ze jest ok a jeśli chodzi o ułożenie kabli i kostki to... masakra. Pokaleczyłem łapy ale udało się... teraz gra i buczy Dzięki. Wesołych Świąt!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum