Wysłany: Pią Mar 21, 2008 14:19 [R420] Problem z dynamiką
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam wszystkich. Na poczatku roku kupilem rovera 420D w Holandii. Byl strasznie zmulony, myslalem ze jak przejade te 1300 km to sie odmuli i zacznie pracowac dynamicniej. nie stety poprawa byla nie wielka. Mam pytanie do innych posiadaczy 420D, czy silnik ten ma tak slaba dynamike??? Zanim wdrapie sie na 3000 obr na biegu jalowym uplywa naprawde sporo czasu.
sprawdzalem turbine wymienilem wszyskie filtry, nie wiem jaka moze byc przyczyna braku dynamiki. Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 22:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 14:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chyba juz wiem w czym jest problem zajrzalem dzis pod maske czego nie robilem od miesaca gdyz studiuje w innej miejscowosci i nie mam samochodu ze soba. to jednak turbina, jest cala zalepiona swirzym olejem.
a co do tych czasow to:
0-100 mialem 19 sek
60-100 na IV mialem 20 sek
a od 80 -120 na V mialem 35sek
gdzie moge najlepiej zregenerowac turbine lub kupic??
moze sprobuj ją wyczyscić i sprawdx najpierw, czy czasem nie masz gdzieś na łaczeniu turbo-kolektor ssący nieszczelności. Mysle ze stąd moze się ten olej brać. najpewniejsza metoda by było sprawdzenie ciśnienia doładowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum